Archaeology as a profession faces two major problems. First, it is the poorest of the poor. Only paltry sums are available for excavating and even less is available for publishing the results and preserving the sites once excavated. Yet archaeologists deal with priceless objects every day. (41)________.
I would like to make an outrageous suggestion that would at one stroke provide funds for archaeology and reduce the amount of illegal digging. I would propose that scientific archaeological expeditions and governmental authorities sell excavated artifacts on the open market. Such sales would provide substantial funds for the excavation and preservation of archaeological sites and the publication of results. (42 )________.
You might object that professionals excavate to acquire knowledge, not money. Moreover, ancient artifacts are part of our global cultural heritage, which should be available for all to appreciate, not sold to the highest bidder. I agree. Sell nothing that has unique artistic merit or scientific value. But, you might reply, everything that comes out of the ground has scientific value. Here we part company. (43)________ Practically, you are wrong.
I refer to the thousands of pottery vessels and ancient lamps that are essentially duplicates of one another. In one small excavation in Cyprus, archaeologists recently uncovered 2,000 virtually indistinguishable small jugs in a single courtyard. Even precious royal seal impressions known as Fmelekh handles have been found in abundance— more than 4,000 examples so far.
(44)________ There is not enough money even to catalog the finds; as a result, they cannot be found again and become as inaccessible as if they had never been discovered Indeed, with the help of a computer, sold artifacts could be more accessible than are the pieces stored in bulging museum basements. Prior to sale, each could be photographed and the list of the purchasers could be maintained on the computer. A purchaser could even be required to agree to return the piece if it should become needed for scientific purposes.
(45) ________But the demand for the clandestine product would be substantially reduced. Who would want an unmarked pot when another was available whose provenance was known, and that was dated stratigraphic ally by the professional archaeologist who excavated it?
A. The basements of museums are simply not large enough to store the artifacts that are likely to be discovered in the future.
B. Second, there is the problem of illegal excavation, resulting in museum-quality pieces being sold to the highest bidder.
C. Second, the primary purpose of archaeologists is to propose a way to curb illegal digging while benefiting the archaeological profession.
D. At the same time, they would break the illegal excavator's grip on the market, thereby decreasing the inducement to engage in illegal activities.
E. Actually, one disadvantage of storing artifacts in museum mat be such artifacts frequently exceed in quality those already cataloged in museum collections.
F. Theoretically, you may be correct in claiming that every artifact has potential scientific value.
G. It would be unrealistic to suggest that illegal digging would stop if artifacts were sold on the open market.
文章开头就提到“考古学面临两大问题”,接着说明了第一个问题,空格处应是第二个问题。故 选 B。
第二段提到政府在市场上公开售卖文物,这有利于打击非法售卖文物的行为。故 D 项最符合题意。
空格后面出现“ Practically” 一词,可见前面应该是与之对应的“Theoretically”,故 F 项最合适。
第四段以大量相同的文物出土为例,正好衔接第五段博物馆没有足够的空间存放所有文物,因此选择拍卖 文物。故 A 项最合适。
空格后面“but” 一词表转折,说明前后是转折关系,只有G 项与后文形成转折关系。