Passage 2
The year was 1932. Amelia Earhart was flying alone from North America to England in a small single-engined plane. At midnight, several hours after she had left Newfoundland, she ran into bad weather. To make things worse, her altimeter failed and she didn’t know how high she was flying. At night, and in a storm, a pilot is in great difficulty without an altimeter.At times, her plane nearly plunged(冲) into the sea.
Just before dawn, there was further trouble. Amelia noticed flames coming from the engine. Would she be able to reach land? There was nothing to do except to keep going and to hope.
In the end, Amelia Earhart did reach Ireland, and for the courage she had shown, she was warmly welcomed in England and Europe. When she returned to the United States, she was honored by President Hoover at a special dinner in the White House. From that time on, Amelia Earhart was famous. What was so important about her flight? Amelia Earhart was the first woman to fly the Atlantic Ocean alone, and she had set a record of fourteen hours and fifty-six minutes.
In the years that followed, Amelia Earhart made several flights across the United States, and on each occasion she set a new record for flying time. Amelia Earhart made these flights to show that women had a place in aviation (航空) and that air travel was useful.
Which of the following statements is NOT the difficulty which Amelia Earhart met in her flight from North America to England?
题干大意:以下哪项陈述不是阿梅莉亚·埃尔哈特从北美飞往英国时遇到的困难?根据第一段和第二段可知,阿梅莉亚·埃尔哈特在从北美飞往英国的途中遇到了暴风雨,并且测高仪和引擎也出现了问题,所以选项 A、B、C 都正确,文中并未提及 D 项。故选 D。
When Amelia Earhart saw flames coming from the engine, what did she do?
题干大意是:当阿梅莉亚·埃尔哈特看到引擎冒火时,她做了什么?根据第二段最后一句“There was nothing to do except to keep going and to hope.”可知,阿梅莉亚·埃尔哈特除了怀着希望继续前进之外,别无他法。故选 C。
According to the passage, what was Amelia Earhart’s reason for making her flights?
题干大意是:根据这篇文章,阿梅莉亚·埃尔哈特飞行的原因是什么?根据最后一段最后一句“Amelia Earhart made these flight to show that women had a place in aviation and that air travel was useful.”可知,阿梅莉亚·埃尔哈特进行这些空中航行是为了表明女性在航空领域中占有一席之地,航空旅行是有意义的。由此可推知,她这样做是为了证明航空并不只是男性的专利。
Which of the following statements was NOT mentioned?
题干大意是:下列哪项陈述没有被提及?根据第三段最后一句“Amelia Earhart was the first woman to fly the Atlantic Ocean alone……”可知,阿梅莉亚·埃尔哈特是第一位独自飞越大西洋的女性,故 A 正确;根据第三段第一句、二句“……for the courage she had shown, she was warmly welcomed in England and Europe. When she……”可知,由于她表现出的勇气, 她在英国和欧洲受到了热烈欢迎,还在美国白宫收到了胡佛总统的表彰,故 B、C 两项正确。D 项在文中没有被提及。故选 D。
Which of the following would be the best title for the passage?
题干大意是:下面那个是这篇文章的最佳标题通知全文可知,本文将数量阿梅莉亚·埃尔哈特从北美飞往英国的一次危险飞行,以及这次飞行的意义。D 项(一次从北美飞往英国的危险飞行) 最能概括文章大意。故选 D。