单选题 .  Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.
4. 
【正确答案】 A
【答案解析】[听力原文]
   We hear it a lot in the news these days: "Recycle newspapers and save a tree." Protecting our delicate environment seems to be on the agenda of politicians, government leaders, and citizens in many parts of the world to show support for mother nature. Three essential keys needed to power this movement include a more informed public, the development of improved technology, and a greater demand for recycled materials.
   Let's use paper as an example. The first step is to raise public awareness about the recycling process, to explain the kinds of materials that can be recycled, and provide ways on how to properly dispose of them. Local governments should educate the public on how to properly sort reusable materials from those that can't be recycled. Then, a system of collecting these sorted materials needs to be established. The public interest might be there, but soon may wane if there isn't a system where they can take these materials to be recycled. Give the public information they can grasp, and then you will increase your chances of gaining followers.
   Second, technological progress has been made on many fronts, but governmental agencies need to step up their support for companies involved in recycling by providing tax incentives, low-cost loans, or even grants to upgrade equipment and to encourage further research.
   The final key is to increase demand for the growing surplus of resources waiting to be recycled. Recycling is a crucial link in protecting our planet. The three keys mentioned are important ways to achieve this end.
   Q: What is the major topic for this passage?
近来我们经常会在新闻中听到“回收报纸,保护树木”这样的话。政治家、政府领导人以及世界上很多地区的公民似乎都把保护我们脆弱的环境提上了日程,以表达对大自然母亲的支持。推动这项活动所需要的三个基本要素包括:提高公民的知情权、开发先进的技术以及加大回收材料的需求度。
   以纸张为例。第一步就是提高公众对回收过程的认识,向公众解释哪些材料是可以被回收的,并提供正确处理它们的方法。当地政府应该教育公众如何正确对可再利用材料和不可回收材料进行分类。然后,需要建立相应的收集分类物品的机制。公众可能会对收集分类物品感兴趣,但如果没有相应的回收物品机制,这种兴趣很快就会谈化。向公众提供他们能领会的信息,才有更多的机会赢得追随者。
   第二,虽然科学技术在很多方面都取得了进展,政府机构还需要通过减免税收、贷款优惠甚至提供专项补贴等政策来加大对从事回收利用的企业的支持,以此来促进回收利用技术的进一步研究和设备更新。
   最后一点是增加对亟待回收的不断过剩的资源的需求。物品回收是保护我们地球的重要的一环。上述三点是实现保护地球这一目标的重要方法。
   ①三项含有recycling。
   ②四项均为名词性短语或动名词短语,且都具有概括性。
   结论:本题很可能考查文章主旨。听音重点为keys、technology、guidelines以及public environmental awareness。
   本题是主旨题。文章开头提到,我们经常会在新闻中听到“回收报纸,保护树木”这样的话。接着提到保护环境的三个基本要素,即提高公民的知情权、开发先进的技术以及加大回收材料的需求度。然后接下来的部分都围绕着回收物品的关键要素展开,由此可知,本题选A。其他选项过于片面,故排除。