Though the city is noisy, most people like to live in it. There are really many things to see and enjoy in a city. The streets in a city are full of people and vehicles(交通工具) Cars, buses and other vehicles can be seen running up and down the streets all day. All these make the city very noisy and busy. Sometimes there are all kinds of accidents(事故). In a city, there are also many schools and hospitals. So the people here find it very easy to send their children to school and to visit the hospital quickly when it is necessary. At night the city is full of colorful lights. They make the city even more beautiful. People go to some parts of the city at night, especially(尤其) where the cinemas and restaurants are. Many people also go to night schools for further study. Today there are night schools in almost every city. And many new schools are being built now. For all these reasons, living in a city could be very happy and interesting.
单选题 There are a lot of tall buildings in a city.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:句意:城市里有很多高大的建筑物。是非题。文章中并未提到建筑物这一点。故选C。
单选题 It is necessary for a city family to have a car.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:句意:对于一个家庭来说,汽车是必要的。是非题。文章中并未提到这一点。故选C。
单选题 There are many cars and buses running along the city streets.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:句意:城市街道上充斥着很多小汽车和公交车。细节题。从文中第二段第二句“Cars,buses and other vehicles can be seen running up and down the streets all day.”可知:现在城市的街道上到处都是各种小汽车、公交车以及其他的车辆。本题表述符合原文,故选A。
单选题 It is difficult for city people to send their children to school.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:句意:城市里孩子上学是个难题。是非题。从文中第三段第二句“So the people here find it very easy to send their children to school”可知:因此这里的孩子上学很方便。本题表述与原文相反,故选B。
单选题 People do not go out at night in a city.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:句意:在城市里,人们晚上不出门。是非题。从文章中倒数第三段第三句“People go to some parts of the city at night…”可知:城市里的人们晚上会去很多地方。本题表述与原文不符,故选B。