单选题 The English-speaking world does not look kindly on straw. Grasping at straws, straw-man arguments, the last straws and the straws that break so many camels' backs all demonstrate that. There is also a tale that straw is the worst material from which to build a house, particularly if you are a pig with a hungry wolf around. So the cards were stacked against Warren Brush when local officials learned that he had several buildings made of straw bales (大捆) on his land.
They have tried to fine him. A lot. But the case is still unresolved. The problem is that California's building codes make no provision for the use of straw. And Mr. Brush has many defenders—among them several university scientists and David Eisenberg, chairman of the United States Green Building Council's code committee. They would like to see the prejudice against straw houses eliminated, for straw is, in many ways, an ideal building material.
It is, for one thing, a great insulator. That keeps down the heating bills in houses made from it. It is also a waste product that would otherwise be burned, and is therefore cheap. And—very much to the point in a place like California—it is earthquake-resistant. Last year a test conducted at the University of Nevada showed that straw-bale constructions could withstand twice the amount of ground motion recorded in the Northridge earthquake that hit Los Angeles in 1994.
California, of course, is already thoroughly earthquake-proofed. But straw buildings might do well in quake-prone places that are less wealthy. After a strong earthquake struck Pakistan in 2005, Darcey Donovan, a structural engineer from Truckee, California, set up a not-for-profit straw-bale-construction operation that has since built 17 houses there.
There are, as it were, other straws in the wind: a post office in suburban Albuquerque, a Quaker school in Maryland, an office complex in suburban Los Angeles and an urban-renewal project in Binghamton, New York, have all been built from straw. Even California is having a rethink, and may change its rules to accommodate straw-bale construction. As Mr. Eisenberg observes, "the lesson of the Three Little Pigs isn't to avoid straw. It's that you don't let a pig build your house."
单选题 By "the cards were stacked against Warren Brush," the author means that Brush ______.
  • A. received punishment
  • B. made a breakthrough
  • C. might be highly praised
  • D. would be in trouble
【正确答案】 D
【答案解析】第一段说英语世界对稻草很不友好。很多的习语都可以证明此论点,如“最后的稻草”。还有《三只小猪》这个故事说稻草是盖房的最差材料,尤其当你旁边有一匹饿狼的时候。所以,当地方官员了解到Warren Brush有几个用稻草建的房子时,情况对Warren Brush很不利。stack the cards against sb.的意思就是“对某人造成障碍,对某人不利”。
单选题 David Eisenberg is mentioned ______.
  • A. for the purpose of supporting Warren Bush
  • B. as a representative of official opinions
  • C. to provide evidence against straw houses
  • D. to show the importance of the building codes
【正确答案】 A
【答案解析】第二段第五句说有很多人力挺Warren Brush——其中包括几个在大学工作的科学家,还有美国绿色建筑理事会建筑规范委员会主席David Eisenberg。他们希望人们减少对稻草房的偏见,因为稻草在很多方面都是一种理想的建筑材料。
单选题 What is Paragraph 3 mainly about?
  • A. The structure of straw houses.
  • B. The possibility of building straw houses.
  • C. The advantages of straw houses.
  • D. The tips for building straw houses.
【正确答案】 C
【答案解析】第三段讲的是稻草房的优点。首先,稻草是很棒的隔热材料,这会节省所建房屋的取暖费。其次稻草还是一种最终要被烧掉的废弃物,因此很便宜。而且稻草抗震性强——这一点非常适合加州这种地方。
单选题 Which aspect of straw is emphasized in Paragraph 4?
  • A. It is abundant in nature.
  • B. It is rather inexpensive.
  • C. It is a great insulator.
  • D. It is easy to transport.
【正确答案】 B
【答案解析】第四段说加州的建筑已经做到完全的抗震。然而,稻草建筑也许会在容易发生地震但不太富裕的地方发展得很好。2005年,巴基斯坦发生了一次破坏性极强的地震,之后来自加州特拉基的结构工程师Darcey Donovan创立了一个非盈利的稻草建筑工程,从那时起至今已经在那里建造了17座房子。所以这一段强调的是稻草物美价廉的特性。
单选题 It can be learned from the last paragraph that California ______.
  • A. will fine Warren Brush as planned
  • B. will reduce the fine on Warren Brush
  • C. may lift the fine on Warren Brush
  • D. may consider a bigger fine on Warren Brush
【正确答案】 C
【答案解析】最后一段第二句说甚至加州也正在重新审度,可能会改变本州的法律,容许稻草建筑的存在。如果真的这样做了,加州也就可能取消对Warren Brush的罚款。
单选题 The author's purpose in writing the passage is to ______.
  • A. trace the evolution of straw houses
  • B. explain how to build a house with straw
  • C. highlight the prejudice against straw houses
  • D. argue that straw can be used to build houses
【正确答案】 D
【答案解析】