单选题 {{B}}第三篇{{/B}}
{{B}} Sunbath and Skin Cancer{{/B}}
In the summer, millions of Americans will offer up their bodies to the sun rays. A tan indicates health and beauty, and most sun worshippers will sacrifice a lot to achieve it, including themselves.
With each hour, the sun's ultraviolet (紫外线的) radiation produces irreversible (不可逆的) damage, hastening the development of unsightly wrinkles. And with each year on the beach or rooftop, the sunbather increases his risk of getting skin cancer. Skin cancer is by far the most common form of cancer. An estimated 400,000 new cases will be detected this year in the United States, and almost all of them can be blamed on over-exposure to the sun.
Fortunately ,most of these cancers are highly curable. But they can be disfiguring and take time to treat. For that reason, sun worshippers should treat deity with a good deal of awe(敬畏). Sunburn, of course, is the initial hazard posed by UV radiation. Prolonged exposure to UV, however, interferes with the production of collagen fibers in the dermis (真皮层), causing the skin to lose elasticity (弹性) and creating premature wrinkles. Further deterioration (恶化) of the dermis deprives the epidermis (表皮层)of nutrition and causes it to become thin and dry.
Cancer is UV's final result. Shortwave radiant energy, especially from the UV-B band, breaks the strands of DNA. Enzymes (酶) work constantly to rearrange the (变异的) DNA into proper sequence, but with repeated UV exposure, the repair process may eventually break down. Then the mutant DNA may produce a colony of cancer cells. But skin cancer may be avoided with a good dose of common sense. People with fair skin and blue eyes who burn easily stand the highest risk. Special danger spots are the parts of the body most constantly exposed to the sun, such as the cheeks, nose, lower lip and the ears. People who have already developed precancerous (癌变前的) lesions (伤害) or had one skin-cancer growth stand a greatly increased chance of developing others.
Dermatologists (皮肤科医生) recommend avoiding the sun when it is most intense between 11 a.m. and 3 p. m. Anyone who insists on sunbathing should use a good sun screen. These lotions and salves contain chemicals that block out the burning UV-B radiation while permitting the tanning rays to reach the skin.
单选题 Which of the following is the result, if a sunbather stays on the beach for a long time?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 题意:如果一个日光浴者长期呆在海滩,会有什么后果?皮肤癌。 短文第;段提到“随着日光浴者在海滩或者房顶所花的时间越来越多,他们患皮肤癌的危险性也就越大”,故选A。
单选题 Which of the following is not a possible damage by UV radiation?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 题意:下列哪项不是紫外线辐射对人体造成的伤害?表皮层变厚。 短文第三段提到了紫外线辐射对人体产生的危害,其中有“皮肤变黑,失去弹性,过早形成皱纹,表皮变薄,变干”,从这里看出危害之一并不是表皮变厚而是变薄,故选C。
单选题 Why may the repair process of the DNA finally fail? A. Because shortwave radiant energy breaks the strands of the DN
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 题意:为什么DNA的修复过程最终可能会失败?因为DNA会导致癌细胞的生成。 短文第三段提到“长时间的暴晒造成修复过程崩溃,并导致癌细胞的产生”,故选B。
单选题 According to the passage, which of the following is not right?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 题意:根据文章内容,下列哪种说法是不正确的?患过一次皮肤癌的人不会再患癌症。 短文倒数第;段最后一句提到“那些已经受到癌症前期伤害或者是已经患过一次皮肤癌的人.极有可能再次患上皮肤癌”,因此A项说法是不对的。其他三项在文章最后两段均可以找到答案,故选A。
单选题 The main idea of the last paragraph is
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 题意:最后一段的主要意思是皮肤癌的预防。 本题主要考查考生的归纳能力,通过文章上下文以及最后一段的关键词可以判断出,这段话主要讲“医生建议人们在日晒高峰期避免太阳光,使用防晒霜”,这些都和预防有关,故选B。