单选题 There is no question that the academic enterprise has become increasingly global, particularly in the sciences. Nearly three million students now study outside their home countriesa 57% increase in the last decade. Foreign students now dominate many U.S. doctoral programs, accounting for 64% of Ph. D. s in computer science, for example.
Faculty members are on the move, too. Half of the world's top physicists no longer work in their native countries. And major institutions such as New York University are creating branch campuses in the Middle East and Asia. There are now 162 satellite campuses worldwide, an increase of 43% in just the past three years.
At the same time, growing numbers of traditional source countries for students from South Korea to Saudi Arabia (沙特阿拉伯), are trying to improve both the quantity and quality of their own degrees, engaging in a fierceand expensiverace to recruit students and create world-class research universities of their own.
Such competition has led to considerable hand-wringing in the West. During a 2008 campaign stop, for instance, then—candidate Barack Obama expressed alarm about the threat that such academic competition poses to U. S. competitiveness. Such concerns are not limited to the United States. In some countries, worries about educational competition and brain drains have led to academic protectionism. India, for instance, places legal and bureaucratic barriers in front of Western universities that want to set up satellite campuses to enroll local students.
Perhaps some of the anxiety over the new global academic enterprise is understandable, particularly in a period of massive economic uncertainty. But educational protectionism is as big a mistake as trade protectionism is. The globalization of higher education should be embraced, not fearedincluding in the United States. There is every reason to believe that the worldwide competition for human talent, the race to produce innovative research, the push to extend university campuses to multiple countries, and the rush to train talented graduates who can strengthen increasingly knowledge-based economies will be good for the United States, as well.

单选题 A feature of the globalization of the academic enterprise is that more students ______.
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。从原文第一段第一句可知,学术全球化的主要体现在于越来越多的学生在国外学习。故答案为B。
单选题 A satellite campus is probably a branch campus that a university sets up ______.
【正确答案】 B
【答案解析】细节题。从第二段第三句可知,卫星学校是创办于其他国家的大学分校。故选B。
单选题 The word "hand-wringing" (Par
【正确答案】
【答案解析】细节题。从第三段奥巴马的讲话中和第四句可知,这样的竞争导致西部地区紧张并担忧。故答案为B。
单选题 Academic protectionism is characterized by ______.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。从第三段第四句和最后一句可知,教育竞争的担忧和人才外流导致学术保护主义。以印度为例,应对该危机的方式之一就是设立在本国创办国外高校分校的障碍。故答案为D:限制外国大学建立附属分校。
单选题 In the last paragraph, the author tries to emphasize that ______.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。从最后一段第二句可知,教育保护主义跟贸易保护主义一样,是个大错误。该段接着阐述应采纳高等教育全球化,并说明全球竞争化是为了吸纳人才,创新研究,推进扩展到多个国家的大学校园。由此可知,作者想表明反对教育保护主义的态度。故答案为D。