【答案解析】[听力原文] Hello, this is Megan Collins from Evans' Furniture. I'm calling regarding your order for a computer desk and two chairs. I placed your order with the manufacturer, but they informed me thatthe delivery of the desk will be delayed as they are currently out of stock. It will take 4 or 5 days for them to ship the desk, and the chairs will arrive at the warehouse in 2 days. We apologize for the delay and will provide free delivery of both items. Just let us know if you would like us to deliver the chairs before the desk or if you would like to wait for both of them to be delivered together. Please call back at your earliest convenience, so we can schedule the delivery. You can reach me at 356-254-9193. Thank you for your business with us.
[解析] 该题询问电话留言的目的,在本文开头提到I placed your order with the manufacturer, but they informed me that~.这句话意思是向生产企业下了订单,但是由于库存不足,送货要延迟。因此电话目的是为了传达最新消息,D正确。
单选题
What caused the problem?
A.A bad weather
B.A defective product
C.A delivery charge
D.A supply shortage
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 该题询问延迟送货的原因,在本文开头提到the delivery of the desk will be delayed as they are currently out of stock.指出现在存货不足,无法送货,所以库存不足是原因所在。
单选题
When will the chairs arrive at the warehouse?
A.In one day
B.In two days
C.In four days
D.In five days
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 该题询问椅子入库的时间,不要与书桌入库的时间混同。本文中间提到the chairs will arrive at the warehouse in 2 days.由此可知答案是B。