阅读理解
If you’ve ever looked at the ingredients list while grocery shopping, chances are you’ve seen the term "natural flavors". But have you taken a【C1】________to consider what these natural flavors actually are? Most of us might think that "natural flavors" are, well, naturally good for us. A recent study in the journal Appetite found that when the word "natural" appears on packaging, people【C2】________that the food within is indeed healthier. In truth, natural flavors do not【C3】________much, at least chemically speaking, from their flavor-boosting 【C4】________; artificial flavors. Both can be made in a lab by trained flavorists, but artificial flavors use chemicals to give a product a【C5】________smell or taste. Natural flavors come from plant or animal【C6】________, like fruit, vegetable, meat, fish or milk that is then processed or refined in some way. In short, natural flavors are 【C7】________from plants and animals to create specific flavors for processed foods. But that does not【C8】________ make it easier to tell what is really in your food. Because the Food and Drug Administration (FDA) has not【C9】________the term, companies can use it to refer to pretty much anything derived from a plant or animal. And natural flavors can also include a variety of chemical additives, such as preservatives. The FDA doesn’t require companies to reveal what additional chemicals a specific item【C10】________. So if you want to know for certain what you’re getting with your groceries, you might want to stick to the farmer’s market. A) acknowledge I) implies B) chance J) necessarily C) contains K) particular D) counterparts L) perceive E) defined M) second F) differ N) sources G) especially O) strange H) extracted
问答题
【C1】
【正确答案】M
【答案解析】空格前有不定冠词a,且空格处在句中作宾语,因此本空应填入可数名词单数形式。首句提到,人们买食品的时候,很可能看到过“天然香辛料”这个词。空格所在句提出疑问:你有没有________想过这些天然香辛料到底是什么?take a second意为“花点时间”,符合语境,由此确定答案为M)second。备选项中的chance可构成短语take a chance,意为“冒险”。由常识可知,人们在购物时考虑下配料表中的成分,不需要进行冒险,chance不符合语境,可以排除。
【答案解析】空格前有助动词的否定形式do not,因此本空应填入动词原形。空格所在句指出,至少从化学角度来说,天然香辛料与人造香辛料并没有________太大。由下一句可知,这两种香辛料都可以在实验室里由训练有素的调味师制作。由此可以推断,从化学角度来看,两者并没有太大区别,因此本空应填入含有“区别,不同”意义的动词原形,由此确定答案为F)differ。differ from sth.意为“不同于某物”。
【答案解析】分析句子结构可知,what additional chemicals a specific item________是一个宾语从句,作reveal的宾语,还原为陈述语序为a specific item ________what additional chemicals,因此本空应填入谓语动词。空格所在句指出,FDA并没有要求公司披露某个特定的产品中________哪些额外的化学物质。由句意可知,人们并不知道产品中含有哪些化学物质,因此本空应填入表达“包含,含有”意义的动词,由此确定答案为C)contains。