阅读理解

Directions: In this section there are two reading passages, with each passage followed by FIVE multiple- choice questions. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose ONE answer that best answers the question or completes the statement. Then write your answers on the Answer Sheet.

Passage TWO

The biggest problem facing Chile as it promotes itself as a tourist destination to be reckoned with is that it is at the end of the earth. It is too far south to be a convenient stop on the way to anywhere else and is much farther than a relatively cheap half-day’ s flight away from the big tourist markets, unlike Mexico, for example.

Chile, therefore, is having to fight hard to attract tourists, to convince travelers that it is worth coming halfway round the world to visit. But it is succeeding, not only in existing markets like the USA and Western Europe but in new territories, in particular the Far East. Markets closer to home, however, are not being forgotten. More than 50% of visitors to Chile still come from its nearest neighbor, Argentina, where the cost of living is much higher.

Like all South American countries, Chile sees tourism as a valuable earner of foreign currency, although it has been far more serious than most in promoting its image abroad. Relatively stable politically within the region, it has benefited from the problems suffered in other areas. In Peru, guerrilla warfare in recent years has dealt a heavy blow to the tourist industry and fear of street crime in Brazil has reduced the attraction of Rio de Janeiro as a dream destination for foreigners.

More than 150, 000 people are directly involved in Chile’ s tourist sector, an industry which earns the country more than US $950 million each year. The state-run National Tourism Service, in partnership with a number of private companies, is currently running a worldwide campaign, taking part in trade fairs and international events to attract visitors to Chile.

Chile’ s great strength as a tourist destination is its geographical diversity. From the parched Atacama Desert in the north to the Antarctic snowfields of the south, it is more than 5, 000 km long. With the Pacific on one side and the Andean mountains on the other, Chile boasts natural attractions. Its beaches are not up to Caribbean standards but resorts such as Vina del Mar are generally dean and unspoilt and have a high standard of services.

But the tromp card is the Andes mountain range. There are a number of excellent ski resorts within one hour’ s drive of the capital, Santiago, and the national parks in the south are home to rare animal and plant species. The parks already attract specialist visitors, including mountaineers, who come to climb the technically difficult peaks, and fishermen, lured by the salmon and trout in the region’ s rivers. However, infrastructural development in these areas is limited. The ski resorts do not have as many lifts as their European counterparts and the poor quality of roads in the south means that only the most determined travelers see the best of the national parks. Air links between Chile and the rest of the world are, at present, relatively poor. While Chile’ s two largest airlines have extensive networks within South America, they operate only a small number of routes to the United States and Europe, while services to Asia are almost non- existent. Internal transports links are being improved and luxury hotels are being built in one of its national . parks. Nor is development being restricted to the Andes. Easter Island and Chile’ s Antarctic Territory are also on the list of areas where the Government believes it can create tourist markets.

But the rush to open hitherto inaccessible areas to mass tourism is not being welcomed by everyone. Indigenous and environmental groups, including Green Peace, say that many parts of the Andes will suffer if they become over- developed. There is a genuine fear that areas of Chile will suffer the cultural destruction witnessed in Mexico and European resorts. The policy of opening up Antarctica to tourism is also politically sensitive. Chile already has permanent settlements on the ice and many people see the decision to allow tourists there as a political move, enhancing Santiago’ s territorial claim over part of Antarctica.

Tile Chilean Government has promised to respect the environment as it seeks to bring tourism to these areas. But there are immense Commercial pressures to exploit the country’ s tourism potential. The Government will have to monitor developments closely if it is genuinely concerned in creating a balanced, controlled industry and if the price of an increasingly lucrative tourist market is not going to mean the loss of many of Chile’ s natural fiches. 

单选题 Chile is disadvantaged in the promotion of its tourism by _____.
【正确答案】 A
【答案解析】由第一段首句The biggest problem facing Chile as it promotes itself as a tourist destination to be reckoned with, is that it is at the end of the earth. 可知, 智利在旅游业开发方面遇到的最大障碍是它位于地球末端, 太靠南。 由此可知, 地理位置是智利旅游业发展的不利因素。
单选题 Many of Chile’ s tourists used to come from all of the following EXCEPT _____.
【正确答案】 B
【答案解析】由第二段第二、 三、 四句可知现在智利旅游业不仅在原有的市场如美国和西欧大获成功, 而且在新市场即 远东地区也很成功, 来智利旅游的游客中有超过一半都是来自离它最近的邻国阿根廷。 说明美国、 西欧及邻国都是智利原有的市场, 而远东是新开辟的市场。
单选题 According to the author, Chile’ s greatest attraction is _____.
【正确答案】 C
【答案解析】第五段通过具体例子说明了智利有很多吸引人之处, 但第六段首句提出But the trump card is the Andes mountain range. trump card是王牌的意思, 也就是说智利最吸引人的地方还是安第斯山 脉。
单选题 According to the passage, in WHICH area improvement is already under way?
【正确答案】 B
【答案解析】由倒数第三段倒数第三句Internal transports links are being improved and luxury hotels are being built in one of its national parks. 可知, 智利国内交通线路正在改善,故选项B“国内交通体系” 为正确答案。
单选题 The objection to the development of Chile’ s tourism might be all EXCEPT that it _____.
【正确答案】 A
【答案解析】根据倒数第二段倒数第二句The policy of opening up Antarctica to tourism is also politically sensitive, “政治上的敏感” 是人们反对开发智利旅游业的原因之一, 因此B项正确。 根据倒数第二段第三句There is a genuine fear that areas of Chile will suffer the cultural destruction. . . resorts, 人们担心旅游业开发会破坏当地文化,因此C项正确。 根据倒数第二段第二句Indigenous and environmental groups, including Greenpeace, say that many parts of the Andes will suffer if they become over-developed, 当地居民和环境保护人士都是反对过度开发智利旅游业的, 因此D项(引起当地的环境污染) 正确。 只有A项不符合文意。