阅读理解 Vending Vending is such an up-to-date concept, in providing products where and when customers want them, that it is hard to believe that it made its first appearance in Egyptian Temples back in 215 B. C. Vending has benefited from that long history and is now poised to meet the needs of the 21st century consumer. Current day pressures mean that we are all time-starved and the ready availability of a drink and a snack at the right temperature just where we want. It is the convenient luxury that helps to keep stress at bay and provides a few more minutes at the desk or in the gym. At work, those extra minutes spent making tea or coffee by hand really add up. Research conducted by the NOP ( National Opinion Poll) for the Association showed that the average time spent on this by employees over and above formal lunch and tea breaks is 45 minutes per day. That equates to a firm employing 50 people losing up to 37 man everyday, a real hole in productivity! It''s not just in the workplace, though, that the benefits of vending can be enjoyed. More and more major household brands are seeing vending as an ideal route to the customer for their products because the vending machine can be trusted to be ready to serve whenever there is a demand. Machines are now familiar sights at airports, garage forecourts, leisure sites, railway stations and anywhere else that people gather, allowing consumers to put together an instant picnic. It''s no surprise, therefore, that consumers are currently spending at the rate of some £1 billion per year through the slots of vending machines now that 10 million drinks are vended into cups every day.
单选题 Vending began______.
【正确答案】 B
【答案解析】第一段后半部分提到:“很难相信它最早出现于公元前215年的埃及寺庙中。”文章的开头说到自动售货机是一个很时髦的概念,所以A)、C)都不对。
单选题 One of the advantages of vending is that______.
【正确答案】 C
【答案解析】问题问的是自动售货的优点,文章第三段中说它是方便的享受。其他三个选择项都不是自动售货的优点。
单选题 According to the research conducted by NOP, ______.
【正确答案】 D
【答案解析】从文章第四段第一、二句可以看出自动售货机可以节省时间。
单选题 Vending machines can now be seen______.
【正确答案】 A
【答案解析】文章最后一段第一句anywhere else people gather是该问题的核心。选项B)不全面,选项D)太笼统。
单选题 It can be inferred from the passage that ______.
【正确答案】 C
【答案解析】文章第四段中提到餐饮工作人员要把大部分时间浪费在午餐和手工做咖啡和茶上面,作者认为这是生产力的一个漏洞(a real hole in productivity),自动售货机可以节省时间,提高生产率,所以该题的正确答案应该是C)。