阅读理解   After 25 years battling the mother of all viruses, have we finally got the measure of HIV? Three developments featured in this issue collectively give grounds for optimism that would have been scarcely believable a year ago in the wake of another failed vaccine and continuing problems supplying drugs to all who need them.
    Perhaps the most compelling hope lies in the apparent 'cure' of a man with HIV who had also developed leukemia. Doctors treated his leukemia with a bone marrow transplant that also vanquished the virus. Now US Company Sangamo Biosciences is hoping to emulate the effect using gene therapy. If it works, and that is still a big if, it would open up the possibility of patients being cured with a single shot of gene therapy, instead of taking antiretroviral drugs for life.
    Antiretroviral therapy (ART) is itself another reason for optimism. Researchers at the World Health Organization have calculated that HIV could be effectively eradicated in Africa and other hard-hit places using existing drugs. The trick is to test everyone often, and give those who test positive ART as soon as possible. Because the drugs rapidly reduce circulating levels of the virus to almost zero, it would stop people passing it on through sex. By blocking the cycle of infection in this way, the virus could be virtually eradicated by 2050.
    Bankrolling such a long-term program would cost serious money—initially around $3.5 billion a year in South Africa alone, ring to $85 billion in total. Huge as it sounds, however, it is peanuts compared with the estimated $1.9 trillion cost of the Iraq war, or the $700 billion spent in one go propping up the US banking sector. It also look small beer compared with the costs of carrying on as usual, which the WHO says can only lead to spiraling cases and costs.
    The final bit of good news is that the cost of ART could keep on falling. Last Friday, GlaxoSmithKline chairman Andrew Witty said that his company would offer all its medicines to the poorest countries for at least 25 per cent less than the typical price in rich countries. GSK has already been doing this for ART, but the hope is that the company may now offer it cheaper still and that other firms will follow their lead.
    No one doubt the devastation caused by AIDS. In 2007, 2 million people died and 2.7 million more contracted the virus. Those dismal numbers are not going to turn around soon—and they won't turn around at all without huge effort and investment. But at least there is renewed belief that, given the time and money, we can finally start riddling the world of this most fearsome of viruses.
单选题     Which of the following can be most probably perceived beyond the first paragraph?
 
【正确答案】 B
【答案解析】 细节题。题意:下列哪一个是通过第一段可以得知的?根据第一段最后一句话可以得知针对HIV病毒,研究进展又带给我们希望,因而答案为B。
单选题     According to the passage, the apparent 'cure' of the HIV patient who had also developed leukemia would ______.
 
【正确答案】 A
【答案解析】 细节题。题意:根据文章,对已经患上白血病的HIV病毒病人表面上治愈将______。根据题干信息可定位到第二段,解题有效信息为最后一句,意思是希望仿效那些仅采用单一基因疗法患者的疗效,取代终身服用抗逆转录病毒的药物。因而答案为A。
单选题     As another bit of good news, ______.
 
【正确答案】 B
【答案解析】 细节题。题意:另一个好消息是______。根据题干和第三段首句信息可以得知解题有效信息就在第三段。首先,根据第三段第二句话可以排除选项A,原文信息中没有提到HIV病毒首先将在非洲被消灭;另外根据第四句可排除选项C,原文信息是“因为药物能快速将病毒流行程度降到零,这就防止人们通过性传播病毒”。选项D在文章中没有相应信息。
单选题     The last reason for optimism is that ______.
 
【正确答案】 B
【答案解析】 细节题。题意:乐观的最后一个原因是______。根据题干信息,可定位至第五段,本段首句为有效信息,其含义与选项B吻合。
单选题     The whole passage carries a tone of ______.
 
【正确答案】 D
【答案解析】 态度题。题意:全篇的语气是______。根据每段的主题句内容以及上述细节题,可知全篇语气态度为乐观积极的,因而答案为D。