单选题 In 1999 a Native American writer published an essay, The Blood Runs like a River Through My Dreams. It earned a National Magazine Award nomination. That rags-to-riches tale of courage and salvation sounds like a Horatio Alger story, doesn't it? It should be a movie. Of course, I'm biased because it's my story. Kind of. Raised fragile and poor on the Spokane Indian Reservation in Washington State, I published a story, This Is What It Means to Say Phoenix. Arizona, in 1993. My story, which features an autobiographical character named Thomas Builds-the-Fire who suffers a brain injury at birth and experiences visionary seizures into his adulthood was a finalist for a National Magazine Award.
Nasdijj, the one-name author of The Blood Runs like a River Through My Dreams, claimed to be the son of a Navajo mother and a white father, who suffers from and dies of a seizure disorder. Quite the coincidence, don't you think? Of course, after reading Nasdijj's essay and book, I suspected that he was a literary thief and a liar.
Angry, saddened, self-righteous and more than a little jealous that this guy was stealing some of my autobiographical story, I approached Nasdijj's publishers. I told them his book not only was borderline cheating but also failed to mention specific tribal members, clans, ceremonies and locations, all of which are vital to the concept of Indian identity. They took me seriously, but they didn't believe me.
And how do I feel now that the author of an investigative story in L.A. Weekly believes that Nasdijj is a fraud and actually a white writer named Timothy Barrus? Justified and satisfied? Well, sure. I dream of leaving "I told you so" messages on many voice mails, although unlike James Frey's publisher, who initially supported his lies and moral evasions about his exaggerated memoir, A Million Little Pieces, Nasdijj's publisher dropped him because of personality conflicts even before the L.A. Weekly story came out.
So why should we be concerned about his lies? His lies matter because he was co-opted as a literary style the very real suffering endured by generations of very real Indians because of very real injustices caused by very real American aggression that destroyed very real tribes. I can only hope that Nasdijj's readers will look to Oprah for inspiration. After initially defending the essential truth of Frey's memoir, a selection for her book club, Oprah changed her mind, admitted that she had been duped, invited Frey back onto her show and called him a fraud. I think all the people who profited from Nasdijj's fraud should consider that lesson and issue public apologies to Native Americans in general and to Navajo in particular.
单选题 The essay The Blood Runs like a River Through My Dreams was
  • A. published by a Native American writer based on Indian legends.
  • B. printed in 1999 and later won the National Magazine Award.
  • C. a tale of bravery and salvation adapted from a local movie.
  • D. similar to another tale entitled What It Means to Say Phoenix, Arizona.
【正确答案】 D
【答案解析】事实细节题。根据第一段中的“我对此很有偏见,因为这是我的故事”以及下文作者对自己故事的描述,可得出答案为D项。A项中的“基于印第安人的传奇故事”没有提及;B项中的“赢得大奖”错误,因为原文只提到获得提名:C项中的“改编自一部电影”是对原文“它应该被拍成电影”的错误理解。
单选题 We know from the text that Nasdijj
  • A. has a Navajo mother and a white father.
  • B. has lifted ideas from other literary works.
  • C. has been suffering from visionary seizures.
  • D. has told a story of his own experience.
【正确答案】 B
【答案解析】观点态度题。根据第二段最后一句话“我怀疑他是一个文学剽窃者和撒谎者”可得出答案为B项,其中liftfrom意为“偷窃”。A项中的内容只是Nasdijj自己宣称的,并且在下文也指出这是他的谎言,因此错误;C项中的内容是作者作品中的主角的故事,不是Nasdijj的,故错误;自传式的作品应该是本文作者的,因此D项错误。
单选题 The author approached Nasdijj's publishers in that
  • A. he felt it necessary to uncover Nasdijj's lies.
  • B. he wanted to help them clarify the concept of Indian identity.
  • C. he was envious of Nasdijj's success as a famous writer.
  • D. he wanted to give more advice to the publishers.
【正确答案】 A
【答案解析】事实细节题。考查因果细节。根据approached Nasdijj's publishers定位到第三段。本文作者找到Nasdijj的出版商是为了揭露Nasdijj剽窃的真相,因此A项正确。作者为了说服出版商而举例说明Nasdijj作品的缺陷,这是方式而不是目的,B错误;C项是对文中作者“带着妒忌”的夸大理解;D项“给出版商更多的建议”纯属臆想。
单选题 The word "duped" (Line 5, Paragraph 5) most probably means
  • A. ridiculed.
  • B. intimidated.
  • C. deceived.
  • D. puzzled.
【正确答案】 C
【答案解析】词义理解题。根据dupe后面那句话“她把Frey再次请回了她的节目并把他称为骗子”可得出dupe的意思是欺骗。A项“嘲弄”、B项“威吓”和D项“困惑”都不符合文意。
单选题 The case of James Frey and Oprah are mentioned in the last two paragraphs to
  • A. show that Oprah was brave enough to speak out her opinions towards her former clients.
  • B. indicate that everyone might make stupid mistakes and indeliberately do harm to others.
  • C. show that Nasdijj's lies which really matter will result in other similar acts of deception.
  • D. warn the gainers from Nasdijj's fraud to learn the lesson and remedy its negative effects.
【正确答案】 D
【答案解析】推理判断题。根据全文最后一句话可得出答案为D项,文中的profit from,consider the lesson和issue public apologies与D项都有呼应。A项的“勇敢地说出对之前客户的看法”和B项的“每个人都会犯错并会无心伤害到别人”是对Oprah举例的片面理解;C项“Nasdijj的谎言会导致其他类似的欺骗行为”是对文中“他的作品被认为是一种文学风格”的过度推断。