单选题
The world is known to us through many senses, not just hearing, smell, vision, and at close range, touch and taste.
Our skins let us know whether the air is moist or dry, whether surfaces are wet without being sticky or slippery. From the uniformity of slight pressure, we can be aware how deeply a finger is thrust into water at body temperature, even if the finger is enclosed in a rubber glove that keeps the skin completely dry. Many other animals with highly sensitive skins, appear to be ahle to learn still more about their environment. Often they do so without employing any of the five senses.
By observing the capabilities of other members of the animal kingdom, we come to realize that a human being has far more possibilities than are utilized. We neglect ever so many of our senses in concentrating on the five major ones. At the same time, a comparison between animals and man draws attention to the limitations of each sense. The part of the spectrum (光谱) seen by color- conscious man as red is non-existent for honey-bees. But a bee can see far more in flowers than we, because the ultra-violet (紫外线) to which our eyes are blind is a stimulating part of the insect"s spectrum, and for honey-bees at least, constitutes a separate one.
单选题
From the passage, we realize that ______.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 事实与细节题。文章第一段The world is known to us through many senses, not just hearing, smell, vision, and at close range, touch and taste.可知文中的not just与选项中的far more senses同义。
单选题
Which of the following is TRUE?
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 事实与细节题。文章第三段The part of the spectrum (光谱) seen by color-conscious man as red is non-existent for honey-bees.由此选A。
单选题
We can realize how deeply a finger is put into water at body temperature ______.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 事实与细节题。文章第二段中From the uniformity of slight pressure, we can be aware how deeply a finger is thrust into water at body temperature, even if the finger is enclosed in a rubber glove that keeps the skin completely dry.可知C正确。
单选题
The phrase "sensitive skins" (Para. 2) most probably means ______.
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 词语理解题。由上下文any other animals with highly sensitive skins, appear to be able to learn still more about their environment.在这里learn的意思即是sensitive skin的作用及功能,因此选D。
单选题
What is the main idea of the passage?
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 主旨大意题。从文章结构来看,文章提出了我们有许多感觉器官,而后在第三段中提出we come to realize that a human being has for more possibilities than are utilized.因此选B。