阅读理解 Nurses The physicians in a hospital form the core of the medical staff. But they could not provide effective medical care to their patients without the help of numerous other medical workers. From the angle of the patients, the nursing staff is particularly important. Nurses are usually in close contact with patients as long as they are in the hospital. A nurse does not study for as many years as a doctor. However, each must be equally trained. Caring for sick persons requires a great deal of patience and concern. Most nurses work long days, and they often must work at odd hours or during the night. The nursing staff in a hospital is usually quite large and various. Nursing services, after all, must be provided on a 24-hour basis. There are professional (专业的) nurses, practical nurses, nurses aids, and orderlies (勤杂工). The general term nurse refers to a person trained to offer bedside care to sick persons. Under the supervision (管理) of the head nurse, the nursing staff in a hospital ward must attend to patients'' needs. This responsibility continues around the clock, and so nurses must work in shifts. A shift is a period of duty, usually eight hours in length. The nurses on the ward rotate (轮换) their shifts. Some take turns working night duty; others work odd shifts. All of them work out of a central area on the ward called the nurses station. A nurse must always be on her guard. She can never afford to be careless. This is true in all nursing situations , but it is especially true in the intensive care unit. Patients under intensive care are critically ill, and they must be monitored at all times. The nurses who do intensive care duty have one of the most demanding jobs in the hospital.
单选题 The physicians in a hospital are less important than the nursing staff.
【正确答案】 B
【答案解析】本题的答案来自文章第一句“医生是医院医务人员的核心”。而且,仅凭常识也能判断出此题是错的。
单选题 The nurses in a hospital usually spend more time with the patients than the physicians.
【正确答案】 A
【答案解析】本题的答案来自第一段的最后一句和第二段的最后一句。本题同样可以根据常识做出判断。
单选题 A nurse is not qualified if she does not have patience and show concern for her patients.
【正确答案】 A
【答案解析】第二段第三句说:“护理病人需要非常耐心和关心”,按照逻辑推理,对病人没耐心、不关心自然就不是合格的护士。
单选题 Nurses often earn as much money as physicians do because they tend to work long days and at odd hours.
【正确答案】 C
【答案解析】通篇文章都没有谈到工资收入问题,更没有对医生和护士的收入进行比较。
单选题 Nursing services in a hospital are generally available around the clock.
【正确答案】 A
【答案解析】本题所叙述的内容正是第三段第二句的意思,故是正确的。
单选题 The nurse's station is the only place where nurses in a hospital ward can be found.
【正确答案】 B
【答案解析】第四段最后一句说,“所有护士都在病房的中心区即护士站以外的地方干活”,所以绝不是“只有在护士站才能找到护士”,故本题是错误的。
单选题 Nurses who work in the intensive care unit in a hospital are better trained than other nurses.
【正确答案】 C
【答案解析】文章最后一句谈到“在ICU工作的护士是医院中最操心的工作之一”,从事most demanding job的人是否需要better trained,文章中并没有提到。