单选题
Jamadevi: Job openingsJamadevi has provided excellent service in Thailand's tourism industry for the past 15 years. We've developed a strong reputation among visitors to Thailand and are proud to have a lot of repeat business. Due to popular demand for our tours and charters, we at Jamadevi have immediate job openings for experienced tour guides.Applicants must possess a certificate from a reputable tour guide training academy and should be energetic, reliable, and adventurous. In addition, they must possess a valid driver's license as it will be necessary to operate a vehicle from time to time. Proficiency in other languages besides Thai and English is an advantage, as well as an extensive knowledge of local geography and history.Interested individuals are encouraged to call +66-23-555-7119 and ask for Chariya Kasem for application instructions. Ms. Kasem can be reached from Tuesday to Sunday between the hours of 8:00 a.m. and 7:00 p.m.To: ckasem@jamadevi.thFrom: sujit_khongmalai @ lamphunmail.thDate: March 25Subject: Tour Guide ApplicationDear Ms. Kasem,Based on your instructions for applying for the tour guide position, I am sending you my qualifications and employment history. Unfortunately, I was not able to attach a copy of my driver's license as I am still in the process of obtaining one.
单选题
What is mentioned about Jamadevi?
【正确答案】
A
【答案解析】解析:本题应将选项中与Jamadevi公司有关的语句带回到第一篇文章中提到Jamadevi公司的部分中去查找并判断正误。由“Jamadevi has provided excellent service in Thailand’s tourism industry for the past 15 years.”可知,Jamadevi公司过去15年都在泰国的旅游行业中提供优质的旅游服务,因此(A)与原文相符,(C)与原文不符,(B)和(D)在文中没有被提及。因此选(A)It has been operating for over a decade.。
单选题
What is a requirement for the advertised position?
【正确答案】
C
【答案解析】解析:本题是问广告中招聘职位的条件是什么(What).根据题干中的核心线索a requirement for the advertised position定位到第一篇文章中的“Applicants must possess a certificate from a reputable tour guide training academy…”,可知应聘者必须拥有一家著名的导游培训机构颁发的证书,故选(C)A professional certificate。
单选题
Why might Mr. Khongmalai not be considered for the position?
【正确答案】
C
【答案解析】解析:本题需要综合考查两篇文章的内容再做出选择。根据题干中的核心线索Mr.Khongmalai not be considered for the position可知,本题是问为什么(Why)Khongmalai先生可能不符合应聘要求,这需要到他的邮件中去寻找线索。 第二封邮件中提到“I was not able to attach a copy of my driver’s license as I am still in the process of obtaining one.”可知,Khongmalai先生还在考驾照的过程中,无法提供驾照复印件,这是第一条线索。但我们还不知道驾照是不是广告中的招聘所要求的。回到第一篇文章中,我们看到“…they must possess a valid driver’s license as it will be necessary to operate a vehicle from time to time.”,即这份工作需要开车,因此需要应聘者持有有效驾照,这是第二条线索。 结合这两条线索可知,Khongmalai先生可能会由于无法提供驾照复印件而不能被录用,故选(C)He has no driver’s license.。
单选题
At which company is Mr. Khongmalai employed?
【正确答案】
B
【答案解析】解析:本题是问Khongmalai先生目前受雇于哪一家(Which)公司。根据题干中的核心线索company is Mr.Khongmalai employed定位到第二封邮件。由Tour Guide,Nakorn Travel(Present)可知,Khongmalai先生目前在Nakorn旅行社做导游,故选(B)Nakorn Travel。
单选题
What is NOT indicated about Mr. Khongmalai?
【正确答案】
D
【答案解析】解析:本题应将选项中与Khongmalai先生有关的语句带回到第二封邮件中去查找并判断正误。由“Proficient in Thai,English and Chinese”可知,他精通泰语、英语和中文,因此(A)与原文一致。由“make tour itineraries”可知,他可以制定旅行计划,因此(B)也符合原文。由“Competent in all computer programs”可知,他可熟练应用各种计算机程序,因此(C)也符合原文。(D)在文中未被提及,故选(D)He manages a travel agency.。