单选题 The great recession may be over, but this era of high joblessness is probably beginning. Before it ends, it will likely change the life course and character of a generation of young adults. And ultimately, it is likely to reshape our politics, our culture, and the character of our society for years.
No one tries harder than the jobless to find silver linings in this national economic disaster. Many said that unemployment, while extremely painful, had improved them in some ways: they had become less materialistic and more financially prudent; they were more aware of the struggles of others. In limited respects, perhaps the recession will leave society better off. At the very least, it has awoken us from our national fever dream of easy riches and bigger houses, and put a necessary end to an era of reckless personal spending.
But for the most part, these benefits seem thin, uncertain, and far off. In The Moral Consequences of Economic Growth, the economic historian Benjamin Friedman argues that both inside and outside the U.S., lengthy periods of economic stagnation or decline have almost always left society more mean-spirited and less inclusive, and have usually stopped or reversed the advance of rights and freedoms. Anti-immigrant sentiment typically increases, as does conflict between races and classes.
Income inequality usually falls during a recession, but it has not shrunk in this one. Indeed, this period of economic weakness may reinforce class divides, and decrease opportunities to cross them—especially for young people. The research of Till Von Wachter, the economic at Columbia University, suggests that not all people graduating into a recession see their life chances dimmed: those with degrees from elite universities catch up fairly quickly to where they otherwise would have been if they had graduated in better times; it is the masses beneath them that are left behind.
In the Internet age, it is particularly easy to see the resentment that has always been hidden within American society. More difficult, in the moment, is discerning precisely how these lean times are affecting society"s character. In many respects, the U.S. was more socially tolerant entering this recession than at any time in its history, and a variety of national polls on social conflict since then have shown mixed results. We will have to wait and see exactly how these hard times will reshape our social fabric. But they certainly will reshape it, and all the more so the longer they extend.
单选题 By saying "to find silver linings" (Para. 2) the author suggests that the jobless try to
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 推断题。信号词位于第二段第一句话。纵观整个第二段,讲述的是经济危机怎样给社会带来积极影响的一面。尽管失业极其痛苦,但至少它有一点积极的意义。可见失业的人是从不幸中找万幸,由此可知,D项“对经济萧条持乐观的态度”为正确答案。其他几项均不符合原文。
单选题 According to Paragraph 2, the recession has made people
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。根据第二段的描述,经济衰退让人们变得不那么物质,对理财更加谨慎,停止不理性的夸张消费,从轻而易举发大财的民族热梦中清醒过来。因此,D项reconsider their lifestyle,“重新审视他们的生活方式”为正确答案。A项曲解原文,B项和C项文章没有提到。
单选题 Benjamin Friedman believes that economic recessions may
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节题。原文是“Benjamin Friedman认为长时间的经济停滞几乎都会让社会变得更消极,更加不包容,大多数时候阻挡甚至倒退了社会权利与自由的进程。C、D项正好与之相反,A项不全面,B项为正确答案。
单选题 The research of Till Von Wachter suggests that in the recession graduates from elite universities tend to
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 推断题。根据信号词,考生可以定位在第四段第三句“并不是所有萧条时代的应届毕业生都认为自己前途暗淡。名校毕业生在很短的时间内就赶上在形势好的时代他们能达到的水平;落后的是那些教育背景不如他们的大众”。所以,D项“比其他人恢复得更快”符合题意,故为正确答案。
单选题 The author thinks that the influence of hard times on society is
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 态度题。A项“肯定的”;B项“正面的”;C项“微不足道的”,D项“毁灭性的”,根据最后一句话but they certainly will reshape it表示但是确定的是,它们会重塑我们的社会结构,具体怎样重塑还有待观察。因此,A项为正确答案。