单选题
·Read the article below about general managers and the questions.
·For each question 13- 18, mark one letter (A, B, C or D) on your Answer Sheet for the answer you choose.
General Managers (GMs) are a part of middle management and play a key role in organisations. Depending on the size of the organisation a GM can be, for example, a senior manager responsible for a division or a subsidiary company or a less senior manager in charge of a department or section. They are a link or a less senior manager in charge of a department or section. They are a link between top management, who make policy decisions, and junior managers, who carry out these policies. Top management work through GMs and they can make the difference between good and bad policy and a motivated or demotivated workforce. The relationships GMs have with their bosses, subordinates and each other are very important for the success or failure of an organisation. GMs within the same organisation need to have good working relationships with each other in order to apply policies in the same way throughout the organisation. At the same time, GMs are also required to make broad policies into plans that suit their particular divisions or departments.
In a company conflicts between the activities of various departments will inevitably arise, and it is the job of the GM to act as a link between the departments. Research has shown that the personality of a GM is very important in helping to resolve these departmental problems. The research has also shown that (as far as the personalities of GMs are concerned) GMs are ambitious people who have balanced temperaments and are good with people. In addition, good GMs combine these personality traits with a detailed knowledge of their business. They work hard to fit into and be accepted by the culture of their particular organisation. It has also been demonstrated that high performing GMs have three sets of skills.
First, they need agenda-setting skills, so that they can identify and convince others of the most important objectives of a project. Second, GMs need to develop networking skills. Good GMs deliberately attempt to develop contacts-within and outside the organisation. Such a network of contacts means that the GM is aware of issues and can act on them quickly. To develop agenda-setting and networking skills, it is essential for a GM to be skilful in dealing with people. This is particularly important as they spend such a large amount of time working with employees at all levels of a company.
In terms of work, tasks and attitude, the research has shown that managerial work is done in short bursts, with managers Working on many simultaneous projects, which can sometimes have conflicting aims. GMs discuss a wide range of subjects in an unconnected way and tend to ask questions rather than give orders. They require large amounts of information which they pass on to top management to help them to make decisions. In order to collect this information, they must learn to work in uncertain and changing environments. As a result, both the approach and style of a GM change to adapt to the setting in which they are operating. They must be flexible to succeed.
单选题 GMs must have good relationships with each other in order to______
【正确答案】 A
【答案解析】作者在第一段后面谈到“GMs within the same organisation need to have good working re lationships with each other in order to apply policies in the same way througout the organisation.”。可见GM之所以彼此关系友好是为了以共同的方式在组织内部执行他们的政策。
单选题 According to the writer, the key role of a General Manager is to______
【正确答案】 B
【答案解析】在第一段前半部分谈到GM是管理层的中坚力量,在机构中起着关键作用。且说“They are a link between top manage ment, who make policy decisions, and junior managers, who carry out these policies.”
单选题 We are told that agenda-setting skills______
【正确答案】 C
【答案解析】由“TO develop agenda-setling and net working skills,it is essential for a GM to be skillful in dealing with peope.”。可知agenda-settings skills首先是以待人接物的技能为基础的。
单选题 What does the writer say about problems between departments?
【正确答案】 D
【答案解析】本题主要考GMs在处理部门间矛盾时的作用。
单选题 The main reason why GMs require a lot of information is______
【正确答案】 D
【答案解析】在最后一段中作者说:“They (GMs) require large amounts of in formation which they pass on to top management to help them make decisions.”。
单选题 What has research shown about the way managers work?
【正确答案】 C
【答案解析】注意;此题要求考生断定经理的工作方式而不是他们工作完成的速度。