单选题 {{B}}Passage Three{{/B}}
The study of ecology is important for everyone who cares about our world. Air, water, and land -- we would not live without any of these. But what do we mean by land? It is the earth beneath our feet, wherever we are. It is mountains and plains. It is wide fields for growing com and wheat. Or it may be an airfield or a parking lot or a highway or a whole city -- land covered with cement, asphalt, and buildings. Land is the solid part of the Earth.
Land is the soil plants grow in. That is the most important things about the land -- it is the place where green plants grow. Without green plants there would be not life on Earth. Green leaves make oxygen. All of us -- ants, elephants, people, every living creature -- must have oxygen to stay alive. We breathe in oxygen and our bodies use it. Carbon dioxide is formed in the process and we breathe it out. Leaves use carbon dioxide along with water to make food for plants. Then they give off oxygen.
This process has been going on for millions of years. It is part of the pattern of our natural life on Earth. This pattern had changed very little for millions of years before people arrived on Earth. People found ways to improve their lives by changing nature, by trying to make nature fit in with their way of life. Warm houses in winter, electric lights at night, factories to produce our food, our clothes, our gadgets(零用品) -- all this people have accomplished. And we learned to grow more food on the land than nature could grow without our help.
All this is good -- up to a point. But it has gone too far. We have produced too much and we have failed to see what this was doing to our world. We have not understood the ways in which all living things on Earth depend on one another. We ourselves have increased until the sheer numbers of people on Earth have upset the balance of nature.
单选题 The best title for this passage is ______.
【正确答案】 D
【答案解析】这是一道主旨题。这篇文章主要讨论了人类与地球上的事物——空气、水、土地、绿色植物等息息相关。但是人类在改造自然、改善生活的同时,却由于对自然界的漠视及对自然界生物间相互依存的无知,而破坏了自然界的平衡。文章在结尾点出主题,大意是“我们自身已发展到这种程度:单是地球上人的数量就已经打破了自然界的平衡”。
单选题 According to the passage, the most important aspect of the land is the place ______.
【正确答案】 C
【答案解析】这是一道句子释义题。文中这样描述了陆地的重要性:“有关陆地最重要的事情是它是绿色植物生长的地方。”故选C项。该题答案的大意是,“陆地最重要的一个方面是,它是能够种植植物的地方”。
单选题 Which of the following recommendations would the author be most likely to support?
【正确答案】 B
【答案解析】这是一道逻辑推论题。作者最可能支持的建议是B项。该项的大意是,“我们必须减缓增长,考虑什么对地球是有益的”。文章在结尾处提到“我们已生产了太多的东西,我们还没有看到这给世界带来了什么”。依据这一句话,可选出正确答案。
单选题 Which of the following may best describe the tone of the last paragraph of the passage?
【正确答案】 D
【答案解析】这是一道分析作者语言基调题。sentimental易动感情的,感伤的。从最后一段所用的排比句式,可感受到作者感情的强烈。humorous幽默的;impersonal非个人的;indifferent不关心的,冷淡的。