单选题 School authorities often refuse to face the problem of drug-abuse; government drug-abuse agencies have done too little to inform the public about it; many physicians still seem unaware of it when they examine teenagers. As a result, parents may still be the last to know that their children have fallen victim to the drug epidemic that has been raging for more than a decade among American's youth. In a survey of a middle-income Cincinnati suburb, 38 percent of the sixth grade and 89 percent of the senior class said they used drug and alcohol; 48 percent of the parents thought their children used alcohol, but only 8 percent thought their children used drug.
Fortunately, there is a new force at work against this epidemic—a nationwide movement of more than 400 parent groups formed to expose and battle drug use among teenagers and preteens. The groups have different approaches and widely varying rates of success. Yet this parental crusade is the only major force in the country to have taken active, organized and effective steps aimed at stopping marijuana use.
Why the concentration on marijuana? Marijuana is the illegal drug most used by kids. According to a National High School Survey, 44 percent of U. S. high school seniors had smoked pot during their school years, and one out of seven of these were daily or near daily smokers. There was a close-related connection between pot smoking and subsequent use of cocaine and heroin by young men. Of those who had smoked pot fewer than 100 times, seven percent had graduated to cocaine, four percent to heroin. But of those who had smoked pot at least 1,000 times, 73 percent had gone on to cocaine, and one out of three had graduated to heroin.
Parent groups have found that by stopping their kids from smoking pot, they almost automatically stop all other illegal drugs, and cut down on alcohol use as well. The High School Senior Survey's statistics show that heavy pot smokers tend to be heavy drinkers, while those who do not use pot tend not to drink heavily.
Since virtually all over the country teenage " partying " has come to mean " getting smashed and getting stoned " on anything from pot to pills to hashish, LSD, and alcohol, some parent groups home in on the partying aspect. Parents Who Care (PWC) was started in 1979 by 15 Palo Alto, Calif., parents who were upset by stories of serious drug problems at parties. They held talk sessions with their children and learned that most of their children had never been to a party where the main activity was not getting high. The parents' solution: workshops showing kids how to give successful drug-and-alcohol-free parties. Says Margery Ranch, PWC director, " We've seen a change in attitude. Young people are feeling more comfortable saying no. /

单选题 The main idea of Paragraph 1 is that______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 主旨题。第一段中作者首先提到由于社会各方面(包括学校、政府反吸毒机构和医生)对青少年吸毒问题未给予足够的重视,这一问题目益严重,接下来又给出了一组统计数字,说明青少年吸毒现象已经非常普遍,故B项正确。A项:文中虽有提及,但作者只是由此引出青少年吸毒普遍的问题,并非本段的主旨。C项:首段没有提到这一点。D项:从首段的统计数据可以看出此点,但作者意在说明吸毒和酗酒这两种现象很普遍,而不是为了将二者进行比较。
单选题 The author believes that the parent groups______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题。第二段第二、三句说家长组织的做法各不相同,其成功率也差异很大,但家长组织是全国唯一采取积极、有组织且卓有成效的步骤禁止吸食大麻的主要力量,可知C项正确。A项:只是对文中事实的陈述。B项:文章第三句说他们是“唯一的主要力量”,而不是唯一的力量。D项:文中说这些组织做法各不相同,其成功率也差异很大,并没有说都获得了极大的成功。
单选题 Parents Who Care (PWC) was started______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。由最后一段前两句可知,该组织的目的是解决青少年在派对中吸毒的问题,故A项正确。B项:PWC初建是因为家长们听说派对中存在吸毒问题,而后从自己孩子的嘴里知道他们也参加过这种派对,可见,他们是为了管教好自己的孩子才建立该组织的。至于有没有帮助家长,文中没有说,至少帮助家长不是创立组织的目的。C项:PWC主要是引导青少年,告诉他们如何举办无毒品和酒精的派对,这只是解决青少年派对问题的方法,并非成立这个组织的目的。D项:文章倒数第三句提到,孩子们参加的派对的主要活动就是“getting high”,这里指的是这种派对都有吸毒和饮酒现象,PWC组织肯定不会举办这样的派对。
单选题 In this text, the author is primarily concerned with______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 主旨题。作者首先指出吸毒问题已成为青少年中的一个普遍的问题,这一问题已引起了家长的注意,然后谈到家长成立了各种各样的组织来解决这一问题,并采取了一些相应的措施,应用了许多方法来解决这一问题,因此整篇文章部是围绕着家长为了解决青少年吸毒问题而采取的一系列措施来论述的,故C项正确。A、B、D均不是本文谈论的中心。
单选题 According to the passage, which of the following is TRUE?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 是非判断题。由第四段首句可知D项正确。A项:文中仅提到停止吸食大麻能减少饮酒量,并没提到减少饮酒量能帮助戒毒。B项:由第三段第二句可知,青少年吸食得最多的非法药物是大麻。C项:文中提到的统计数据表明常常会出现这种倾向,但不是绝对的。