单选题

【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 95-97
Welcome,everyone.It's a very sad day for Richter Corporation today, for we must say goodbye to George Myers, who wUibe retidng at the end of the month. WhenGeorge joined us 23 years ago, we were still a small software venture company ofeleven employees. As executive director of corporate strategy, he has since helpedto grow the business intoa global organizaion now with over 1,000 workers in fivecountries worldwide. He has built the very foundations of this company, and I knowhe will be missed dearly. On behalf of all of us, thank you, George, for your dedicationand contribution, and I wish you all the best in your new life.

这道题问的是短文的主题,根据相关的答题技巧,我们需要注意听开头部分。由录音开头的“we must say goodbye to George Myers,who will be retiring at the end of the month.”这一句可知,这是“介绍退休员工的发言”。此处我们只要听清楚“say goodbye”或“retiring”就OK了,显然是(C),不过其他选项也是Part 4中经常出现的话题。
【正确答案】 C
【答案解析】这道题问的是“工作了多少年”,所以听清楚“数字”是解题的关键。因为这是“介绍退休员工的发言”,所以必然会涉及对人物及其工作情况的介绍。就算不是英语发言,凡是涉及退休话题的文章都会提到“某某在这里工作了多少年”这类句子。解这道题目,我们应当集中精力去听开头部分,显然我们可以从“When George joined us 23 years ago”得出是(C)。这道题是不应该出错的。
【正确答案】 A
【答案解析】这道题问的是“George做了什么贡献?”,此处的“help”表示“帮助、贡献”之意。如果读不懂题意,那么问题也就无法解答了。一般来说,在介绍某人的发言中,会按照一定顺序介绍这个人物的业绩。这道题的重点在于中间部分,即:“he has since helped to growthe business~with over 1,000 workers in 5countries worldwide”这一句。由此可知,他为扩大公司规模做了不少贡献,所以是(A)。