单选题
单选题 Why were airline industry analysts so surprised?
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文]
Today, Pan American Airline made the announcement that it will move its main training base to Boston next year . Industry analysts were taken by surprise by the announcement. Pan American Airline had been expected to move the base to its hub cities, Los Angeles or Washington D.C., or to keep it in its present location—Chicago. Analysts speculate that Boston must have made an offer Pan American could not refuse, including generous tax breaks. Boston, in return, receives hundreds, even thousands, of desirable, well-paying jobs.

[考点] industry analyst市场分析师,take by surprise使吃惊
[解析] 问题是“市场分析师们为什么这么吃惊”,因此应该去听关键词“市场分析师”和“凉讶”,由文章第一句“今天泛美航空公司发布公告,说它明年将会将它的主要训练基地转移到波士顿”和第二句话“市场分析师被这个公告吓了一跳”可知,市场分析师吃惊的原因是泛美航空公司转移了其培训基地,因此答案选B。
单选题 Where is Pan American Airline"s training base going to move?
【正确答案】 D
【答案解析】[考点] presently目前地,hub city枢纽城市,中心城市
[解析] 问题是“培训基地将会被转移到哪里”,因此应该去听关键词“转移”,由文章第一句话“今天,泛美航空公司发出公告,说它明年将会将它的主要训练基地转移到波士顿”可知,培训基地将会被转移到波士顿,因此答案选D。
单选题 What benefit will the Pan American receive?
【正确答案】 C
【答案解析】[考点] tax breaks税收减免,well-paying jobs好工作;高薪工作
[解析] 问题是“泛美航空公司会得到什么好处”,因此应该去听关键词“泛美航空”,根据文章倒数第二句话“分析家预测波士顿一定是提出了一个泛美航空不能拒绝的提案,包括慷慨的税收减免”可知,泛美航空将会得到税收减免,因此答案选C。