单选题 {{B}}第二篇{{/B}}
Night of the Living Ants

When an ant dies,other ants move the dead insect out of the nest.This behavior is interesting to scientists,who wonder how ants know for sure-and so soon-that another ant is dead.
Dong-Hwan Choe,a scientist at the University of California,found that Argentine ants have a chemical on the outside of their bodies that signals to other ants,“I’m dead-take me away.”
But there's a twist to Choe's discovery.Choe says that the living ants-not just the dead ones -have this death chemical.In other words,while an ant crawls around,perhaps in a picnic or home,it's telling other ants that it's dead.
What keeps ants from hauling away the living dead?Choe found that Argentine ants have two additional chemicals on their bodies,and these tell nearby ants something like,“Wait-I'm not dead yet.” So Choe's research turned up two sets of chemical signals in ants:one says,“I'm dead,”the other set says,“I'm not dead yet.”
Other scientists have tried to figure out how ants know when another ant is dead.If an ant is knocked unconscious,other ants leave it alone until it wakes up.That means ants know that unmoving ants can still be alive.
Choe suspects that when an Argentine ant dies.the chemical that says“Wait-I'm not dead yet” quickly goes away.Once that chemical is gone,only the one that says“I'm dead”is left.“It's because the dead ant no longer smells like a living ant that it gets carried to the graveyard(墓地),not because its body releases new,unique chemicals after death,”said Choe.When other ants detect the“dead”chemical without the“not dead yet”chemical,they haul away the body.This was Choe's hypothesis(假设).
To test his hypothesis,Choe and his team put different chemicals on Argentine ant pupae(蛹). When the scientists used the“I'm dead”chemical,other ants quickly hauled the treated pupae away. When the scientists used the“Wait-I'm not dead yet”chemical,other ants left the treated pupae alone. Choe believes this behavior shows that the“not dead yet”chemical overrides(优胜于)the“dead”chemical when picked up by adult ants.And that when an ant dies,the“not dead yet”chemical fades away. Other nearby ants then detect the remaining“dead”chemical and remove the body from the nest.
单选题 The phrase“this death chemical”in paragraph 3 refers to
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 短文第二段提到,“加州大学科学家崔东焕发现,阿根廷蚂蚁的尸体能向外释放一种化学物质告诉同伴:‘我死了,把我搬走吧。”’故选B。
单选题 Which of the following statements is NOT true of ants?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 短文第五段第二句提到“如果一只蚂蚁昏迷了,那么其它蚂蚁能在它醒过来前不碰它”,故选C。
单选题 According to Choe's hypothesis,
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 短文第六段第一句提到“崔指出,当一只阿根廷蚂蚁死后,发出‘等等,我还没死呢’这一信号的化学物质立刻消失”,故选D。
单选题 According to paragraph 7,what is the result of the test on Choe's hypothesis?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 通读全文,可知崔的假设是当一只蚂蚁发出“等等,我还没死呢”的信号时,其他蚂蚁不会碰它;当它死了,“等等,我还没死呢”的信号就会消失,其它蚂蚁就会感觉到“我死了,把我搬走吧”这个信号,就将它搬出蚁穴。又因为第七段的测试结果与此相同,故选B。
单选题 The passage“Night of the Living Ants”tells us about
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 文章中“night”一词并不是指真正的夜晚,而是借喻蚂蚁生命的最后时段,再依据全文内容可以推断D为正确答案,故选D。