阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

With gas prices rising and airport security lines snaking longer than ever, why not book your next domestic vacation on a train? Compared to other alternatives, it’s comfortable and relaxing. Here is some advice on how to make a trip by rail as pleasant as possible.

Plan ahead. Most long-distance trains, especially the sleeping car accommodations, sell out very quickly. ____36____ But no matter when you travel, it’s a good idea to make your reservations at least 90 days in advance.

Use a travel agent. Consider turning your travel plan over to a travel agent and letting him double-check all the details, make suggestions, and then handle the actual reservations. A good one can sometimes find you discounted tickets. ____37____ Then you won’t have to walk through several cars on a moving train three times a day for your meals.

Bring a blanket. When you’re riding on trains, you won’t be provided with a blanket for free, even if your trip is an overnight one. ____38____ In the summer in particular, the air conditioning can make them quite cold. 

Arrive early. Most trains operate just once a day and some run only three times a week, so missing yours can be a disaster. ____39____ Note: The times listed on the schedules are departure times, not arrival times.

Have fun. ____40____ Read a book, knit, do a crossword puzzle, or simply watch the world unfold outside the window. To calculate your speed as you do, divide 3,600(the number of seconds in an hour)by the number of seconds it takes you to travel one mile(the distance between two mileposts). If it takes the train 53 seconds to travel one mile, you’re going 67.92 mph.

A、Train trips aren’t for impatient types.

B、You’ll have views from both sides of the train.

C、The temperature on rail cars is often hard to control.

D、That’s particularly true during busy summer months.

E、You might have to wait longer than 24 hours to catch the next one.

F、Chances are the cost will be a lot less than the cost of one bedroom.

G、He may also book you in a sleeping car that’s right next to the diner. 

问答题

36._____

【正确答案】

D

【答案解析】

根据上文“Plan ahead. Most long-distance trains, especially the sleeping car accommodations, sell out very quickly.(提前计划。大多数长途火车,尤其是卧铺,很快就卖光了。)”以及下文“But no matter when you travel, it’s a good idea to make your reservations at least 90 days in advance. (但无论你什么时候去旅行,最好至少提前90天预订。)”可知,大多数长途火车的卧铺很容易被定完,所以要提前安排预定,D项“在繁忙的夏季尤其如此。”符合语境,D项中“busy summer months”与前后文呼应,说明忙碌的夏季尤其需要提前计划。故选D项。

问答题

37._____

【正确答案】

G

【答案解析】

根据上文“A good one can sometimes find you discounted tickets. (一个好的旅行社有时可以帮你找到打折的票。)”以及下文“Then you won’t have to walk through several cars on a moving train three times a day for your meals. (这样你就不必为了吃饭而每天三次在行驶的火车上穿过几节车厢了。)”可知,好的旅行社帮你预定,不仅可以找到打折的票,还可以节省从卧铺到餐车的距离,G项中“book you in a sleeping car that’s right next to the diner”与前后文对应,因此推断G项“他可能还会给你预订餐厅旁边的卧铺车厢。”符合语境。故选G项。

问答题

38._____

【正确答案】

C

【答案解析】

根据上文“When you’re riding on trains, you won’t be provided with a blanket for free, even if your trip is an overnight one.(当你乘坐火车时,你不会免费获得一条毯子,即使你的旅行是过夜的。)”以及下文“In the summer in particular, the air conditioning can make them quite cold. (特别是在夏天,空调会让他们很冷。)”可知,这里提到了车厢内温度的问题,提醒乘客最好自备毛毯,C项中“The temperature on rail cars”与前后文对应,因此推断C项“列车上的温度通常很难控制。”符合语境。故选C项。

问答题

39._____

【正确答案】

E

【答案解析】

根据上文“Most trains operate just once a day and some run only three times a week, so missing yours can be a disaster.(大多数火车每天只开一趟,有些火车一周只开三趟,所以错过你的火车可能是一场灾难。)”以及下文“Note: The times listed on the schedules are departure times, not arrival times. (注意:时刻表上列出的时间是出发时间,不是到达时间。)”可知,本段提醒要提前安排时间,错过时间是很麻烦的事情,E项中“You might have to wait longer”与前后文对应,说明错过火车导致的结果,因此推断E项“你可能要等上超过24小时才能赶上下一班。”符合语境。故选E项。

问答题

40._____

【正确答案】

A

【答案解析】

根据上文“Have fun.(玩得开心)”以及下文“To calculate your speed as you do, divide 3,600(the number of seconds in an hour)by the number of seconds it takes you to travel one mile(the distance between two mileposts).”(要计算你的速度,用3600(一小时的秒数)除以你走一英里(两个里程碑之间的距离)所花费的秒数。)”可知,本段讲述如何度过乘车时间,A项中讲到火车旅行不适合没有耐心的人与后文要计算时间,用不同的方式打发时间对应,符合语境。故选A项。