复合题

Directions: There are 4 reading passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A., B., C. and D. You should decide on the best choice and then blacken the corresponding letter. 

Passage Three

There is a range of activities which require movements of about one to four or five miles. These might be leisure activities, such as moving from home to swimming pool, tennis club, the theatre or other cultural centre, or to a secondary or more advanced school; or they might be movement associated with work and shopping in the central areas of cities. The use of cars capable of carrying five people at 80 mph for satisfying these needs is wasteful of space and most productive of disturbance to other road users. 

The use of the bicycle, or some more modem derivative of it, is probably worth more consideration than has been given to it. The bicycle itself is a remarkably efficient and simple device for using human muscular energy for transportation. In pure energy terms, it is four to five times as efficient as walking, even though human walking itself is twice as efficient as the movement of effective animals such as dogs or gulls. It is still widely used, not only in some developing countries where bicycles are major means of transport of people and goods, but in a few richer towns such as Amsterdam in Holland and Cambridge in England. 

It usually gives inadequate protection from the weather, is not very suitable for carrying goods, and demands considerable muscular work to make progress against the wind or uphill. It also offers its rider no protection against collisions with other vehicles. All these difficulties could, however, be greatly eliminated, if not removed, with relatively small changes in design. The whole machine could be enclosed in a plastic bubble, which would provide some protection in case of accidents. It would be easy to add a small petrol or electric motor. A wide variety of designs would be possible. As in rowing, we might employ the power of the arms or the general body musculature (肌肉组织),as well as those of the legs; more muscular exercise would be good for the health of many people in cities, and a wide use of bicycles like muscle-powered vehicles would be a useful way to ensure this. It could also provide ample opportunities for showing off by the young and vigorous. 

单选题 The main idea of the first paragraph is that _____.
【正确答案】 B
【答案解析】根据第一段末句中“The use of cars capable of carrying five people at 80 mph for satisfying these needs is wasteful of space and most productive of disturbance to other road users”可推知, 第一段主要内容是说汽车在较短距离应用并不完美。 因此B选项正确。
单选题 More importance should be attached to the bicycle for transportation because it _____.
【正确答案】 A
【答案解析】定位到第二段第一句, 根据后一句中“The bicycle itself is a remarkably efficient and simple device for using human muscular energy for transportation”, 可知自行车更适合短距离运输的原因就是因为它简单有效,而且是对人体肌肉的一种锻炼。 因此A选项正确。
单选题 Enclosing the bicycle in a plastic bubble would _____.
【正确答案】 D
【答案解析】由第三段中“The whole machine could be enclosed in a plastic bubble, which would provide some protection in case of accidents”可知, 用塑料泡将自行车包起来可有效减少事故的发生。 因此D选项正确。
单选题 According to the passage, what can be said of the bicycle?
【正确答案】 C
【答案解析】根据文章内容可知, 第一段主要说明了汽车在短距离旅行时的不足, 第二段介绍了自行车作为代替,但也提到了自行车不够为大众所知, 第三段则是从技术层面上探讨了自行车需要改进的不足之处, 结合选项总体来看, C选项贴合题意, 故选C。
单选题 The author of the passage is most probably a(n) _____.
【正确答案】 B
【答案解析】根据全文内容可知, 文中更多是从宏观角度提出应该如何推广应用自行车代替步行和开车, 同时也给出了自行车如何进一步改进的技术上的意见, 可知这更可能是一篇由政府官员撰写的从宏观上推广自行车应用的文章, 故B为正确答案。