单选题
Deaths Associated with Sugary Soft Drinks

Sugar-sweetened sodas, sports drinks and fruit drinks may be associated with about 180,000 deaths around the world each year, according to a recent research.
Sugar-sweetened beverages are consumed throughout the world, and contribute to excess body weight, which increases the risk of developing diabetes, cardiovascular diseases and some cancers. Using data collected as part of the 2010 Global Burden of Diseases Study, the researchers linked intake of sugar-sweetened beverages to 133,000 diabetes deaths, 44,000 deaths from cardiovascular diseases and 6,000 cancer deaths. Seventy-eight percent of these deaths due to over-consuming sugary drinks were in low and middle-income countries, rather than high-income countries.
"In the U.S., our research shows that about 25,000 deaths in 2010 were linked to drinking sugar-sweetened beverages," said Mr. Singh, a postdoctoral research fellow at the Harvard School of Public Health in Boston.
Of nine world regions, Latin America/Caribbean had the most diabetes deaths (38,000) related to the consumption of sugar-sweetened beverages in 2010. Japan, one of the countries with lowest per-capita consumption of sugary beverages in the world, had the lowest death rate associated with the consumption of sugary beverages, at about 10 deaths due to per million adults.
"Because we were focused on deaths due to chronic diseases, our study focused on adults. Future research should assess the amount of sugary beverage consumption in children across the world and how this affects their current and future health," Singh said.
The American Heart Association recommends adults consume no more than 450 calories per week, from sugar-sweetened beverages, based on a 2,000-calorie diet and offers tips to help you make better lifestyle choices and eat healthier.
单选题 Sugar-sweetened sodas may be associated with about 180,000 deaths around the world each year.
  • A. Right
  • B. Wrong
  • C. Not mentioned
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 由第一段可知,含糖的汽水、运动饮料和果汁饮料或许与每年全世界18万例死亡有关,而并不是含糖的汽水与每年全世界18万例死亡有关,故题干叙述错误。
单选题 Excess body weight increases the risk of developing diabetes.
  • A. Right
  • B. Wrong
  • C. Not mentioned
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 由第二段第一句“...excess body weight, which increases the risk of developing diabetes...”可知,过度肥胖会增加患糖尿病的风险,题干叙述正确。
单选题 Intake of sugar-sweetened beverages may link to high blood pressure.
  • A. Right
  • B. Wrong
  • C. Not mentioned
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 文中第二段提到含糖饮料与糖尿病、心血管疾病和一些癌症有关,但文中并未提到含糖饮料与高血压有关,故选C。
单选题 More deaths due to over-consuming sugary drinks were in low and middle-income countries.
  • A. Right
  • B. Wrong
  • C. Not mentioned
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 由第二段最后一句“Seventy-eight percent of these deaths due to over-consuming sugary drinks were in low and middle-income countries...”可知,78%与过度摄入含糖饮料相关的死亡是发生在中低收入国家,而不是在高收入国家,题干叙述正确。
单选题 Korea had the lowest death rate associated with the consumption of sugary beverages.
  • A. Right
  • B. Wrong
  • C. Not mentioned
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 由第四段第二句“Japan, one of the countries...had the lowest death rate associated with the consumption of sugary beverages...”可知,日本是与含糖饮料摄入相关的死亡率最低的国家,而不是朝鲜,题干叙述错误。
单选题 The study focused on the entire population.
  • A. Right
  • B. Wrong
  • C. Not mentioned
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 由第五段第一句中的“our study focused on adults”可知,研究对象是成年人,题干叙述错误。
单选题 It is advised that adults consume no more than 450 calories per week.
  • A. Right
  • B. Wrong
  • C. Not mentioned
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 由最后一段“The American Heart Association recommends adults consume no more than 450 calories per week, from sugar-sweetened beverages...”可知,美国心脏协会建议成年人每周从含糖饮料中摄入的热量不应超过450卡路里,而不是总共摄入不超过450卡路里的热量,题干叙述错误。