单选题 "I was just like you--I' thought I was invincible," says Adam Blomberg, standing before 400 students in a darkened auditorium at Miami's Coral Reef Senior High School. A photo of a bloodied and unconscious teenager, a breathing tube protruding from his mouth, flashes on the wall.
"That was me," he says. There's a collective gasp before the room grows silent and Blomberg,31, an anesthesiologist who trained at Brigham and Women's Hospital in Boston, begins the story of what happened one night in February 1995.
He created a presentation illustrating the dangers of behaving irresponsibly in a car, from not buckling up to speeding to driving under the influence of alcohol and drugs. He tracked down photos of teen crash victims from the center's archives, then incorporated statistics and his own experience. He spoke the first time to a local Boy Scout troop and was soon giving his talk, "A Survivor's Story," at high schools around the state.
The Blomberg family had reason to celebrate. Adam had fully recovered and was on his way to fulfilling his lifelong dream of becoming a doctor. But in January 2000, Blomberg's 22-year-old step-brother, Michael, was killed in a crash while driving to his Atlanta home late one night. He wasn't wearing a seat belt. After the accident, Blomberg stopped telling his story to crowds, racked with guilt over his inability to reach Michael. If Blomberg had failed his own brother, he reasoned, how could he possibly make a difference to a roomful of strangers? Requests from schools continued to roll in, but he turned down every one.
Then Blomberg got a call from a high school counselor. As he started into his standard excuse-lack of time—he looked across the room at a stack of thank-you notes from students who had heard him speak. He realized that kids needed to hear what he had to say. He agreed to visit the school and began contacting others on the waiting list for his talks.
Blomberg leaves the school hoping he has changed someone's behavior. He recalls a letter he received from a student who heard him speak and got into a crash later that same day but was unharmed. " She told me she was wearing her seat belt because of me."
Letters like this reinforce his belief that he survived the accident for a reason. "There are a lot of physicians in the world, and we all save lives," he says. "I have a special opportunity to save lives not just as a doctor but also as a human being./

单选题 The word "invincible" most probably means ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 词义题;结合上下文我们可以知道,我们这里需要选择的是文章中Adam自己以前对自己的认识。根据Adam的说法,他自己出了车祸,通过对自己在车祸之后的惨状的描述来引起人们对驾驶安全的重视。据此我们来推测,Adam曾经认为自己是怎样的呢?比较4个选项,B选项不会被摧毁的,是我们需要的正确答案。
单选题 Which one of the following is NOT a part of the author's presentation?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题;原文中Adam使用了各种手段来使自己的演讲更加打动听众,这个题目我们选择的是Adam在演讲过程中没有使用的手段。尽管在考试的过程中,这类排除性的选择题都会大写NOT,但是仍然会有一些考生因为大意而出现误选,需要提醒考生注意。结合原文,我们可以看到,A、B和D都可以直接从原文中找到,所以C选项就是我们需要的正确答案。
单选题 Why did the author stop giving speeches for a while?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题;在原文的第四段中,对于Adam为什么中止了演讲,作者进行了详细的说明,原因是他自己的家人在车祸中丧生,让他感觉连自己的亲人都没能挽救,对于其他人来说演讲又能起到多大的作用呢? 所以A选项是正确答案。C选项和原文中“Requests from schools continued to roll in”的说法矛盾,需要排除。B和D选项在原文中没有相关信息,比较容易排除。
单选题 What makes him regain his belief in the value of his speeches?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题;题目中的关键定位词是regain his belief,在原文的最后一段我们找到了 reinforce his belief 这样的表达,所以这里的Letters like this就是我们需要的线索了。那么这些信件的内容是什么呢?向上去寻找,我们知道信件来自一个听过Adam演讲的学生。因为听了他的演讲,这个学生注意了安全,尽管出了车祸却没有受伤,所以在4个选项之中,C选项是正确的。其他选项的干扰性不是很强,比较容易排除。
单选题 Which one of the following is the best title for this passage?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 标题选择题,是文章主旨题的一种变形的呈现形式;结合全文的主要内容,我们可以知道这里所讲的是安全驾驶的问题,而且是针对青少年的驾驶安全教育。比较4个选项,D选项和这样的分析最为吻合。A选项触及Teen Driring Risks这个核心问题,但是文章并没有对不同人群的驾驶风险进行比较,A选项需要排除。B选项和C选项与原文的关系比较远,比较容易排除。