阅读理解 " Twitter, like Facebook, is a popular way for many people to learn about news, and some Twitter users have used it as a way to report news live, before websites do. Businesses also prosper from Twitter by keeping in constant contact with their customers. Yet, for the rest of the world, it can be a waste of time that doesn't get the message out to people it wants to reach. And for some, it's no more a bunch of nonsense limited to 140 characters. Besides, having thousands of followers may still be a big waste of time, especially since 20 percent of Twitter's users produce at least 80 percent of the site's content. It looks like a few are preaching to the masses. "
Comment 1:
I've said it before and I'll say it again, Twitter seems like the Emperor's new clothes to me! It seems that almost everything can be done better through different media: Want to reach out to an audience? I bet you'll get more eyes on your message through email. Want to stay in touch with friends? Facebook does that great—with some privacy too! Got something to say? Start a blog. I just can't see that it offers more value than other forms of communication.
Comment 2:
Twitter is an excellent communication tool. If used properly and responsibly it can be a vital marketing tool for reaching 1,000s of individuals quickly and efficiently. So use it wisely and carefully!
Comment 3:
I'm new to the whole twitter thing. I must admit that I find twitter WAY more informative than I thought I would. I do find that by being selective with the people that I follow on twitter I am able to keep track of current happenings and find information relative to my life and my business.
Comment 4:
Yes, I do think both Twitter and Facebook are a waste of time. I prefer the forums myself.
Comment 5:
I don't think Twitter is a waste of time. However, keep in mind that, just like everything else, it has its limitations. As a new website owner and developer, I found that it is helpful as a means of getting my content out there as well as being exposed to similar sites from which I can learn something. Its biggest drawback is the 140 character rule but, then again, you could look at that as a way to learn to be more precise in your communication.
Comment 6:
I concluded that Twitter is nothing if not the biggest spam engine ever created. Certainly it has value for prominent people with a following but as the data presented above shows, much Tweeting goes into the void.
Comment 7:
I believe you are missing one thing about Twitter when comparing it to Facebook: it can give you feedback. On Facebook, one must "Like" you in order to communicate with you. On Twitter, on the other hand, a business can search for their products and keywords, giving them the ability to offer help, see trends, see issues, and easily get feedback.
单选题 1.What's the writer's attitude towards Twitter in the blog?
【正确答案】 B
【答案解析】 态度推断题。可以套用公式:正确答案=原文话题+表达话题的用词。博客中Yet之后的信息才是作者真正观点及主观态度的表述,这之后讲的都是微博的不足之处,关键性的表述如:for the rest of the world,it can be a waste of time,it’s no more a bunch of nonsense和It looks like a few are preaching to the masses。因此,可以判断作者对微博是负面的态度。
单选题 2.Which of the following choices holds the negative attitude towards Twitter?
【正确答案】 A
【答案解析】 态度推断题。首先要抓住问题的重点,本题的核心词是negative attitude(负面态度);此外,可以套用公式:正确答案=原文话题+表达话题的用词。根据评论1中的关键表述Twitter seems like the Emperor's new clothes to me,almost everything can be done better through different media以及I just can’t see that it offers more value than other forms of communication可以判断,作者是负面态度。根据评论2中的关键表述Twitter is an excellent communication tool,作者是正面态度。根据评论3中的I find twitter WAY more informative than I thought可以判断作者是正面态度。据此排除B和C选项。根据评论5中的表述I don’t think Twitter is a waste of time,作者不是负面态度,因此D选项也可以排除。根据评论6中Twitter is nothing if not the biggest spam engine ever created和much Tweeting goes into the void可以判断,作者是负面观点,所以正确答案是A。
单选题 3.What is the biggest weakness of Twitter revealed in the comments?
【正确答案】 D
【答案解析】 细节题。可套用公式:正确答案=原文中含有题干关键词的一句话一题干关键词。根据题干关键词the biggest weakness of Twitter回原文中定位,可以发现出现在评论5中,根据原文的表述Its biggest drawback is the 140 character rule,可以初步判断正确答案是D选项,至于在这谈到的140字规定指什么,可以从博客中获得解释,根据博客中的表述it's no more a bunch of nonsense limited to 140 characters,可以看出140字的规定应该指微博的长度限制。另外三个答案选项尽管都是微博的缺点,却不能对应the biggest,因此应该予以排除。
单选题 4.Which of the following choices mentions the differences between Twitter and Facebook?
【正确答案】 A
【答案解析】 细节题。首先要读懂题目,本题问的是哪些评论涉及了微博和脸谱网站的区别,然后根据本题的关键词Facebook回原文定位,再结合排除法做题。评论2和3根本就没有提及Facebook,所以可以排除D选项。评论4中虽然出现了Facebook,但是谈到的是它和微博的共同点而不是区别,所以B和C选项也可以排除。评论7的主要内容就是在介绍这两者的区别;评论1中涉及两者区别的句子是Facebook does that great—with some privacy too,由此可以看出脸谱网站的隐私性更好。