Driverless ears Professor Sebastian Thrun, director of the Stanford Artificial Intelligence Laboratory, wants to cut the number of ears on planet earth by 50%. He said: "It's a huge waste of money and resources to do so—we use ears about 3% of the time. " Professor Thrun is a leader in the field of driverless Cars and has built two robotic vehiclescalled Stanley and Junior. The cars have no human driver and no remote control system—everything from sensors to navigation is handled by an onboard computer. They were both entered into the DARPA Grand Challenge—a race for autonomous vehicles. Stanley won in 2004 and Junior took second place in 2007. But the ultimate goal is to create a world where self - aware vehicles can drive passengers around without hitting pedestrians or bumping into other vehicles. "To be able to understand the environment as deep as humans do is the holy grail of artificial intelligence. " "It's a huge amount of work to make computers understand what is the behaviour of the two people on the right, both waiting at an intersection—will they walk or not? It is a really hard question. " Perfect missions Researchers at Stanford are trying to program helicopters to fly perfect missions every time including loops. Imagine, for example, a search and rescue chopper that can descend into a narrow canyon countless times without its rotors ever touching the edges. Andrew Ng, an associate professor in the Computer Science Department, said it would be very difficult to write software to make a helicopter early out stunts in the air. Instead, researchers asked a expert human pilot to demonstrate the stunts. The computer learned from the demonstrations how to fly by itself. It is called apprenticeship learning—the computer figures out what the human pilot is trying to do and then uses algorithms to correct or perfect the operations. Professor Ng said:" The accelerometers of the helicopter will feel the force of the wind pushing the helicopter aside and what the helicopter has learned to do is how to adjust the controls to move itself back onto the desired flight path. /
单选题
What description about Professor Sebastian Thrun is NOT fight? A. Professor Sebastian Thrun is from Stanford University. B. Professor Sebastian Thrun is interested in planes. C. Professor Sebastian Thrun has two autonomous ears, Stanley and Junior. D. Professor Sebastian Thrun wants to make intelligent cars.
【正确答案】
B
【答案解析】考查文中人物相关细节的理解定位到文章原句Professor Sebastian Thrun,director of the Stanford Artificial Intelligence Laboratory,is a leader in the field of driverless cars and has built two robotic vehicles called Stanley and Junior,来自斯坦福大学人工智能实验室的Sebastian Thrun教授,是在无人驾驶汽车领域的专家,他建成了名为Stanley和Junior的两个自动汽车,可见选项A,C,D都是正确的,选项B认为其兴趣在飞机,是不合文意的,故选择B。
单选题
What is the key to create a self - aware vehicle? A. To build a good navigation system for a vehicle. B. To put up a complete set of sensors in a vehicle. C. To make a vehicle understands the environment like humans do. D. To set up a good computer control center for a vehicle.
【正确答案】
C
【答案解析】考查具体事物的性质题目考查什么是建成有自觉意识的汽车的关键,由题干定位到文章原句To be able to understand the environment as deep as humans do is the holy grail of artificial intelligence.使计算机能够和人一样很好的理解环境,是人工智能领域的圣杯。可见选项C,使汽车能像人一样理解环境,是合文意的,故选择C。
单选题
What can be inferred from the passage? A. It is easy for pilots to do the stunts when operating helicopters in the air. B. It is easy for helicopters to descend into a narrow canyon to do rescue work. C. It is difficult to design software which enables a helicopter to do stunts. D. There is no such software that enables a helicopter to do stunts.
【正确答案】
C
【答案解析】考查全篇大意选项A认为让飞行员驾驶着直升飞机在空中做特技很简单,文章原句Instead,researchers asked a expert human pilot to demonstrate the stunts,并不能推断出飞行员做特技很简单,故A不正确。选项B认为直升飞机可以很轻松地降落在狭窄的深谷中开展援救工作,定位到文章原句Imagine,for example,a search and rescue chopper that can descend into a narrow canyon countless times without its rotors ever touching the edges.想象一下,搜寻救援的直升机频繁的降落到狭窄的深谷中,而机翼不碰到崖壁,可见这是很难的工作。故B不正确。选项C认为,定位到文章原句it would be very difficult to write software to make a helicopter carry out stunts in the air,设计可以使直升飞机在空中做特技的软件很难。可见C是正确的。
单选题
What is apprenticeship learning? A. It is a process that a new pilot learn from an experienced pilot. B. It is a course that a candidate pilot takes in order to became a pilot. C. It is a course that a software engineer takes to learn to design computer. D. The process that a computer analyze how pilots do stunts, and to better the operation of itself.
【正确答案】
D
【答案解析】考查特定概念题目考查什么是apprenticeship learning,定位到文章原句It is called apprenticeship learning-the computer figures out what the human pilot is trying to do and then uses algorithms to correct or perfect the operations,计算机分辨出飞行员的动作,利用其去纠正和完善运算,这就是所谓的学徒式学习。可见选项D是合文意的。
单选题
Which statement is right? A. This passage shows the latest car and helicopter models. B. This passage introduces the latest research in cars and helicopters. C. This passage persuades people to buy cars. D. This passage explains how helicopters work.