单选题 Speech therapists divide their cases into common and complex. An example of a complex case is a person suffering from aphasia. This is the loss of the ability to under- stand and/or use speech. There are many causes of aphasia, including partial brain dam- age that leaves the individual with the physical ability to speak. If the individual is able to speak but does not, the therapist must determine the cause of such conduct. Often, speech therapists determine that problems are emotional and refer the individuals with such problems to psychologists or psychiatrists trained to help them.
While a speech therapist is not trained to help persons with severe emotional disorders, the therapist does receive extensive training in such areas as anatomy(as it relates to speech, concentrating on the diaphragm, tongue, and palate), physics(particularly relating to sound), and language and communications. Some therapists take classes in elementary psychology as well.
The speech therapist must be able to diagnose the type and severity of the speech defect, then prescribe a series of treatments. While some people with severe handicaps receive individual instruction, most patients are comfortable receiving group therapy with others who have the same problem. If a patient is found to have a physical handicap that is impeding his progress, he is sent to a doctor with whom the therapist works closely.
Many therapists have a high success rate with their patients. No scientific studies have yet shown whether the intervention of the therapist was in fact the sole cause of the improvement of the patients, or whether time and maturity helped as well. A recent study has shown that persons who have not received speech therapy have often been "cured' of their problems merely by being around others without the problem. However, that same study showed that those few persons who were not treated by therapists had extremely low self-esteem and considered themselves " different" and "retarded". The therapists often are able to make the patients see that while they are different, the difference is not of their own making, that they have not done something wrong. Therapists try to reach children when they are very young, before they have had an opportunity to be teased by other children or made to feel they are "stupid". Therapists often work with whole families, encouraging the parents and siblings to listen to the patients, taking the time to help them feel they are an important part of the family, not just brushing them off because the effort of interpreting their speech is too great or time-consuming.

单选题 Which of the following is not listed as a function of the speech therapist?
A. To diagnose the nature and severity of the defect.
B. To determine the cause of aphasia in children who are physically capable of speech.
C. To give emotional support to a child, showing her that the defect is not fault of her own.
D. To prescribe medication that will help the patient relax and use her speech muscles properly.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 第三段第一句“to diagnose the type and severity of the speech defect"”对应A项;第一段“If the individual is able to speak but does not,…determine the cause of such conduct|”表示厂B项;第四段中“…to make the patients(low self-esteem)see that while they are different,the difference is not of their own making…”是C项的依据,所以D项被排除。解这种题最好留在全文读过以后。如果了解“therapist”主要从事心理治疗,又熟悉“medication(药物治疗)”就该大胆地选D项。
单选题 Which of the following would be the best title for this passage?
A. Causes and Cures of Speech Defects
B. Training Requirements for Speech Therapists
C. The Duties of Speech Therapists
D. The History of Speech Therapy
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] B、D离题太远。如何在A、C项巾选择,要看文章强调的是什么。从该文每一段的开首句都是提的“speech therapists”方面进行考虑,选C项合理。
单选题 From the passage, you may infer that group therapy is given to the majority of people because______.
A. it is cheaper
B. it is less time-consuming
C. it helps the patients feel they are not alone with their speech defects
D. it helps the patients learn from the others
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 文中“most patients are comfortable receiving group therapy with others who have the same problem”说明集体治疗主要优点在于不感到孤独,使病人学习时心理感到舒服(comfortable)。
单选题 You may infer that the author feels that one of the primary benefits of speech therapy is that it______.
A. cures the patient's defect
B. teaches the patient to live with the defect
C. makes the public aware of the need for medical research
D. helps the patient keep his self-respect
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 从第四段中部“to make the patients see that while they are different…that they have not done something wrong”说明语言治疗法的重要之处在于提高病人的自尊和自信心。D项正确。
单选题 The passage states which of the following about aphasia?
A. It is symptomatic of mental retardation.
B. It is often found in very young children.
C. It is caused by physical damage to the brain, making the patient unable to speak.
D. It is a complex speech defect.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 先在文章中找到“aphasia”这词,答案往往在其前后。第一段第三句“There are many causes of aphasia”多种病因就说明这是一种复杂的失语症;D项的complex“复杂”符合此意。