阅读理解   When the Federal Communications Commission proposed giving low-power radio stations licenses on the FM dial, they knew they'd get flak from big broadcasting. The National Association of Broadcasters (NAB), after all, spends millions of dollars every year lobbying to keep everybody else off the radio spectrum-even locally managed, noncommercial stations that broadcast only within a four-mile radius. Sure enough, when the FCC proposed its new regulations, the NAB began screaming about all the terrible things those tiny radio transmitters could do to the big ones, whose signals are 500 times as strong and whose reach is nearly 20 times as far.
    It was a pretty thin argument. So thin, in fact, that for a while it appeared the proposed regulations might survive the lobbying onslaught. And then the FCC and its allies ran into a most unlikely opponent, one with the moral authority to do real damage to their cause: National Public Radio. One might easily assume that NPR would look out for the public interest. After all, NPR was born from the Public Broadcasting Act of 1967, which called for it to 'encourage the development of programming that involves creative risks and that addresses the needs of unserved and underserved audiences' while creating 'programs of high quality, diversity, creativity, excellence, and innovation which are obtained from diverse sources.' The charter, in other words, describes exactly the kind of programming low-power radio might provide, particularly in rural or heavily immigrant communities where locally oriented programming could be more useful than nationally syndicated shows. But the well-meaning lefties at NPR didn't see low-power radio as a potential ally or kindred spirit. They saw it just as the big broadcasters did—as a threat—and tried to squash it in much the same way.
    They may have succeeded. NPR's lobbying supported a last-minute rider in December's Senate appropriations bill (which eventually became law). This amendment severely handicaps the low-power radio initiative. Specifically, it limits the licensing of low-power radio to just nine test markets, enforcing restrictions that effectively keep it out of urban areas and other major markets. It also mandates testing to determine the economic impact on established broadcasters. And, though John McCain has vowed to continue the fight for low power, for now at least NPR has won the day.
    The primary motivation behind opening the airwaves to low-power radio was to undo the damage wrought by the Telecommunications Act of 1996. That law was supposed to increase competition on the airwaves. Instead, it consolidated control of radio stations in the hands of a few large, national companies that syndicate programs (or even whole broadcasts) to their affiliates, thus squeezing out local programming. By allowing small, noncommercial stations, to break into the spectrum, the FCC hoped to reintroduce local material in places where it has all but vanished. In its application process, the FCC privileged local content and community involvement—for example, assigning spectrum space to stations in primarily Latino areas that broadcast family-planning information in Spanish. Part of the application asked aspiring broadcasters how their stations would serve their neighborhoods.
单选题     Which of the following is true according to Paragraph 1? ______
 
【正确答案】 B
【答案解析】事实细节题。联邦通信委员会是否后悔,在第一段并未提及,故A选项不正确。文章第一段指出,联邦通信委员会提议许可低功率的广播电台出现在收音机的调频度盘上,而全国广播工作者协会每年要花费上百万美元用于游说,把其他电台排除在无线电频谱之外。因此正确答案为B选项。文中提到全国广播电台企图把其他电台排除在外,并未说有权这样做,故C选项错误。文中说到联邦通信委员会预料到会受到大电台的抨击,并未预料是哪个电台,故排除D选项。
单选题     What does the author mean by 'It was a pretty thin argument' (Line 1, Para. 2)? ______
 
【正确答案】 A
【答案解析】推理判断题。此句话意为“这样的理由很难令人信服”,该理由就是上段最后罗列的那些小型无线电发射机可能会给大型无线电发射机带来的一系列可怕的影响,后者的信号强度是前者的500倍,所及范围是前者的近20倍。在作者看来,这样的理由是不成立的,故正确答案为A选项。
单选题     Which of the following is true about NPR? ______
 
【正确答案】 C
【答案解析】事实细节题。文章第二段指出,全国公共广播电台中善意的左派人士没有把低功率无线广播当作潜在的同盟者或志同道合者。他们对低功率无线广播的看法与大型广播电台的相同,即将其视为一种威胁并且试图以几乎相同的方式把它打败,据此可知C选项的内容为正确答案。A、B选项的内容与原文不符,D选项表述有问题,全国公共广播电台并非忽略了地方节目而是排挤当地的节目。
单选题     The word 'flak' (Line 2, Para. 1) most probably means ______.
 
【正确答案】 A
【答案解析】词汇理解题。文章指出,联邦通信委员会提议允许低功率的广播电台出现在收音机的调频度盘上,他们知道将遭到大电台的“flak”。毕竟,全国广播工作者协会每年要花费上百万美元进行游说,企图把其他电台排除在无线电频谱之外。根据句意可知大电台反对这一建议,因此正确答案为A选项。
单选题     The main impact the Telecommunications Act of 1996 had on radio was to ______.
 
【正确答案】 D
【答案解析】推理判断题。最后一段讲人们期望该法律加剧广播竞争。相反,它加强了少数国营大公司对广播电台的控制,从而排挤当地的节目。由此可知D选项为正确答案。