阅读理解

Passage Two

On average, American kids ages 3 to 12 spent 29 hours a week in school, eight hours more than they did in 1901. They also did more household work and participated in more of such organized activities as soccer and ballet (芭蕾舞). Involvement in sports, in particular, rose almost 50% from 1981 to 1997: boys now spend an average of four hours a week playing sports; girls log half that time. All in all, however, children's leisure time dropped from 40% of the day in 1981 to 25%.

"'Children are affected by the same time crunch (危机)that affects their parents,v says Sandra Hofferth, who headed the recent study of children's timetable. A chief reason, she says, is that more mothers are working outside the home. (Nevertheless, children in both double-income and “male breadwinner" households spent comparable amounts of time interacting with their parents, 19 hours and 22 hours respectively. In contrast, children spent only 9 hours with their single mothers).

All work and no play could make for some very messed-up kids. "Play is the most pow^ful way a child explores the world and learns about himself," says T. Berry BrazeIton, professor at Harvard Medical School. Unstructured play encourages independent thinking and allows the young to negotiate their, relationships with their peers, but kids ages 3 to 12 spent only 12 hours a week engaged in it.

The children sampled spent a quarter of their rapidly decreasing “free time” watching television. But that, believe it or not, was one of the findings parents might regard as good news. If they, re spending less time in front of the TV set, however, kids aren't replacing it with reading. Despite efforts to get kids more interested in books, the children spent just over an hour a week reading. Lcfs face it, who's got the time?

单选题 By mentioning “the same time crunch" (Line 1, Para. 2) Sandra Hofferth means______.
【正确答案】 C
【答案解析】该短语所在句子的上文(第一段最后一句)表明“孩子的课余时间比以前少了 ”,而本句指出父母和孩 子都受time crunch的影响,可见the same time crunch是指空闲时间不够用,故C正确。
单选题 According to the author, the reason given by Sandra Hofferth for the time crunch is______.
【正确答案】 B
【答案解析】第二段括号里的内容表明了作者的观点。转折词Nevertheless说明作者的观点跟上文Sandra Hofferth 的看法不完全一致,而作者在下文举例中提到,单身母亲因为要上班,与孩子在起的时间只有9个小时,确实少 了很多,这与Hofferth所述一致,因此选B。
单选题 According to the author a child develops better if______.
【正确答案】 B
【答案解析】第三段最后一句表明孩子自由玩乐能促使他们独立思考,并使他们学会处理与同龄关系,其中 unstructured play 相当于 B 中的 play in his own way.故 B 正确。
单选题 The author is concerned about the fact that American kids______.
【正确答案】 A
【答案解析】文章一开头作者就说孩子们比1981年时上学的时间每周多8小时,他们还做更多的家务,参加更多的 有组织性的活动等等,而这些均是造成孩子们空闲时间越来越少的原因,而孩子们空闲时间少也正是作者忧虑的 问题,故可推知本题选A。B是作者在第二段括号里反驳过的观点。C错在more and more time,而且作者对孩 子看电视也不完全反对。孩子们事实上要做更多家务,故D错。
单选题 We can infer from the passage that______.
【正确答案】 D
【答案解析】文章最后一段倒数第二句说“尽管父母费尽心思培养孩子的读书兴趣,可孩子们一周也只不过花一个 多小时读书”。由此可见,父母认为读书对孩子有好处,即D。