【答案解析】[听力原文]
Please pay attention to the following report from the State Department of Transportation. The West End Tunnel will be closed from 1 a.m. through lunch time today due to monthly safety checks. DOT inspectors will be checking the walls for leaks because of the high rainfall that we experienced last fall. Additionally, crews will be inspecting the median for any damage. DOT spokesperson said the tunnel will reopen at 1 this afternoon, but may close next week if any repairs need to be made. Please don't go away! We'll be right back after you hear the weather update.
[解析] 问题是询问隧道何时关闭。问题中提及will be closed结构,要想解决此题,就要听清楚文章中出现这一结构的内容。通过文章开头部分提及的The West End Tunnel will be closed from 1 a.m. through lunch time today due to monthly safety checks表明,从凌晨一点到午饭时间隧道将会被关闭。
单选题
Why will the tunnel be closed?
A. To widen the center section
B. To inspect for water damage
C. To resurface the road
D. To perform a safety drill
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 问题是询问关闭隧道的原因。对于询问原因的疑问句的回答,经常使用because、since、because of、due to之类的表示原因的连词、前置词后加具体内容这一形式。由because of the high rainfall可以得知,是因为雨量过大。
单选题
What will the listeners hear about next?
A. Other way into the city
B. Advertisements
C. A weather forecast
D. Weekend events
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 接下来播放的内容在文章最后部分有所提及,所以应该注意听最后这一部分的内容。文章最后部分提及We'll be right back after you hear the weather update表明选项C为正确答案。