单选题 {{B}}Text 4{{/B}}
Despite the general negative findings, it is important to remember that all children who live through a divorce do not behave in the same way. The specific behavior depends on the child's individual personality, characteristics, age at the time of divorce, and gender. In terms of personality, when compared to those rated as relaxed and easygoing, children described as temperamental and irritable have more difficulty coping with parental divorce, as indeed they have more difficulty adapting to life change in general. Stress, such as that found in disrupted families, seems to impair the ability of temperamental children to adapt to their surroundings, the greater the amount of stress, the less well they adapt. In contrast, a moderate amount of stress may actually help an easygoing, relaxed child learn to cope with adversity.
There is some relationship between age and children's characteristic reaction to divorce. As the child grows older, the greater is the likelihood of a free expression of a variety of complex feelings, an understanding of those feelings, and a realization that the decision to divorce cannot be attributed to any one simple cause Self-blame virtually disappears after the age of 6, fear of abandonment diminishes after the age of 8, and the confusion and fear of the young child is replaced in the older child by shame, anger, and self-reflection. Gender of the child is also a factor that predicts the nature of reaction to divorce, The impact of divorce is initially greater on boys than on girls. They are more aggressive, less compliant, have greater difficulties in interpersonal relationships, and exhibit problem behaviors both at home and at school. Furthermore, the adjustment problems of boys are still noticeable even two years after the divorce.
Girls' adjustment problems are usually internalized rather than acted out, and are often resolved by the second year after the divorce. However, new problems may surface for girls as they enter adolescence and adulthood. How can the relatively greater impact of divorce on boys than on girls be explained? The greater male aggression and noncompliance may reflect the fact that such behaviors are tolerated and even encouraged in males in our culture more than they are in females. Furthermore, boys may have a particular need for a strong male model of self-control, as well as for a strong disciplinarian parent. Finally, boys are more likely to be exposed to their parents' fights than girls are, and after the breakup, boys are less likely than girls to receive sympathy and support from mothers, teachers, or peers.
单选题 Temperamental, irritable kids have difficulty adapting to parental divorce because
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。第一段中提到“children described as temperamental and irritable have more difficulty coping with parental divorce, as indeed they have more difficulty adapting to life change in general”(那些喜怒无常的易怒的孩子们在处理父母离婚时候有困难,尤其是他们还无法从整体上适应生活带来的巨大改变)。所以选A。
单选题 The following statements are true EXCEPT
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。运用排除法,文章第二段中原话“the decision to divorce cannot be attributed to any one simple cause”,所以A不选,同样,文中原话为“fear of abandonment diminishes after the age of 8”,也就是说8岁以前的小孩害怕自己被父母抛弃,故B不选;第二段描述的就是小孩随着年龄的增长对待离婚的态度不一样,故C也不选,文章第二段后面和第三段反复提到离婚对于男孩产生的影响要比女孩大,所以D正确。
单选题 It can be inferred from the passage that the impact of divorce
【正确答案】 A
【答案解析】细节推断题。文章第二段末尾和第三段讲的都是divorce对于男孩和女孩产生不同的影响。不同性别的孩子会随着年龄的增长而有不同的反应。故A正确。
单选题 According to the author, the reason why parental divorce has greater effect on boys than on girls is that
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。文章最后一段有这样的话,“boys may have a particular need for a strong male model of self control,as well as for a strong disciplinarian parent”,男孩有一种强烈的自控模范意识。可见C正确。
单选题 What is the main idea of the passage?
【正确答案】 B
【答案解析】归纳总结题。文章第一段第一句话是主题句,讲述了所有的孩子在父母离婚产生的影响下表现各不相同。第二段和第三段讲述了年龄和性别对于孩子在离婚影响下产生的不同反应。综合得知,B应该为最佳答案。