单选题
单选题 Which of these San Francisco Denim Company plants will remain open?
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文]
The San Francisco Denim Company announced today that it was laying off 40 percent of its workforce and closing down a factory in New Orleans, Louisiana, one in Guadalajara, Mexico and one in Windsor, Ontario. Its main factory in South San Francisco and a smaller plant in Panama City, Panama will remain open for now. Sarah Glass, a spokesperson for the jeans company, said that the company took these actions in part because automation at its main factory had made it possible to produce more items of clothing more efficiently there. Ms. Glass also cited increased competition as a source of the company"s problems. Department store brands of jeans are essentially the same as those made by the San Francisco firm, but cost half as much. Finally, Ms. Glass noted that customers were simply spending less money today on clothing. Ten years ago, the average consumer was spending 14 percent of his or her income on clothing. Today that figure is only 8 percent.

[考点] Panama巴拿马
[解析] 问题是“旧金山的丹宁公司的哪一个工厂会保持开放”,因此应该去听关键词“保持开放”,由文章第二句话“该公司现在在南旧金山的主要工厂和在巴拿马的小工厂会保持开放”可知,巴拿马的工厂会保持开放,因此答案选B。
单选题 What does the speaker say about the South San Francisco plant?
【正确答案】 D
【答案解析】[考点] spokesperson发言人,automation自动化操作
[解析] 问题是“说话人提到了南旧金山工厂的什么内容”,因此应该去听关键词“南旧金山工厂”,由文章第二句话“该公司现在在南旧金山的主要工厂和在巴拿马的小工厂会保持开放”和第三句话“这个牛仔裤公司的发言人萨拉·格拉斯说公司采取这些措施部分是由于主要工厂的自动化操作已经使这个地方的生产变得更有效率了”可知,南旧金山工厂最近变得更有效率了,因此答案选D。
单选题 What percentage of their income do consumers today spend on clothing?
【正确答案】 B
【答案解析】[考点] average平均
[解析] 问题是“现在消费者在衣服上的花费是收入的百分之多少”,因此应该去听关键词“花费”,由文章最后二句话“十年前,消费者在衣服上的平均花费是收入的14%,现在这个数字只有8%”可知,现在消费者在衣服上的花费是收入的8%,因此答案选B。