单选题
What qualities did John Warnock and Chuck Geschek appreciate in Bruce Citizen?
【正确答案】
B
【答案解析】[听力原文] 23-30 W: Bruce Chizen is CEO of Adobe. He is offering some advice on following the founders' footsteps. W: You've said you had an unusual rise to the top at Adobe. How so? M: I was not an engineer. I didn't have a technical background. I had a funny east accent. Also Ididn't have an MBA, but I think what John Wamock and Chuck Geschke did appreciate in me was my willingness to experiment, to try new ideas in the market place in the ways that they might not have. W: When you were named CEO, there was some anxiety about the new boss. How did you bring around Wall Street and the employees? M: Wall Street was easier than the employees because of my relationship with the financial community. Between 1998 and 2000, I had been doing most of the presentations to analysts, though John was certainly present. I had been meeting with key investors and visiting customers and employees. So when John and Chuck officially retired, Wall Street knew that I was already running the company in many ways. But I knew some of the employees had some anxiety about it. The critics were concerned that I didn't have John and Chuck's technical background. Who would drive the company's technical vision, considering that I wasn't a technologist and that Adobe had built its foundation on technological differentiation? So at the first employee meeting I held as CEO, I made it very clear to the employees that I couldn't fill John and Chuck's shoes alone. I imagined a picture of myself in front of two very large shoes, and I told the employees that I would fill one shoe, but they had to fill the other one. I was counting on them. W: How are you doing things differently from John and Chuck? M: Adobe is going through a transformation. We are no longer a little company. We're a $1.2 billion company with a market cap of somewhere between $ 6 billion and $ 8 billion. And I think we can become a $ 5 billion company over the next several years. That requires a whole different way of doing business. W: Any notable missteps along the way? Any lessons from what has happened? M: John told me, when he was handing over the title, that the CEO's job is very lonely. While you have the board to speak to, the board is also your boss, and you really don't have any peers within the company. I think I was too slow to reach out and engage with other CEOs to find a peer group to learn from. Over the past year and a half, I've joined a CEO group. We meet quarterly under non-disclosure agreement. The other thing I would do differently is to confront the hard organizational and people issue quickly, especially around my executive staff. Because I was promoted from within, I was sometimes too “nice” at the beginning. I didn't want to disrupt the comfortable work environment, I allowed the present situation to persist longer than I should have. I knew that I needed to reorganize and eliminate those people who weren't right for the positions. W: What's your advice to executives who are to take over as CEOs? M: Be honest, open, and direct, and recognize that for every employee who might like what you are doing, there could be another who doesn't and you are not going to make everyone happy most important, make sure, if your ex-CEO is still going to be on the board, to have an agreement going in so that they are going to let you do the job. [精析] 原文信息:I think what John Wamock and Chuck Geschke did appreciate in me was my willingness to experiment, to try new ideas in the market place in the ways that they might not have. 由此可见,Bruce被选为CEO的主要原因是他敢于创新。故选B。
单选题
When Jack and Chuck officially retired,
【正确答案】
C
【答案解析】[精析] 原文:So when John and Chuck officially retired, Wall Street knew that I was already running the company in many ways. A项和B项描述的均为原总裁还未退休时就已成的既定事实。故选C。
单选题
What were the critics to Bruce from employees?
【正确答案】
A
【答案解析】[精析] 注意把握原文信息:The critics were concerned that I didn't have John and Chuck's technical backeround。故选A。
单选题
Obviously, it was Bruce's hope that his employees will
【正确答案】
B
【答案解析】[精析] 原文信息:I told the employees that I would fill one shoe, but they had to fill the other one,说明由于Bruce没有专业背景,因此他希望员工们能与他一起合作,“to fill the other one shoe”。故选B。
单选题
What does Bruce hope to achieve in the next few years?
【正确答案】
A
【答案解析】[精析] 原文信息:I think we can become a $5 billion company over the next several years. B项和C项虽然在原文中提到过,但所指信息为该公司的“market cap”,因此与本题并不相关。故选A。
单选题
Being a OEO involves
【正确答案】
A
【答案解析】[精析] 原文信息:you really don't have any peers within the company,表明A项是正确的;而文中提到的“you have the board to speak to”并不是指与董事会谈话的意思,而是表示要对董事会负责;听力原文中还提到向其他公司的总裁学习,但并不是指于他们一起工作。故选A。
单选题
Bruce admitted that at the beginning he was
【正确答案】
C
【答案解析】[精析] 根据原文“I was sometimes too“nice”at the beginning”。便可判断正确答案为C。故选C。