单选题 {{B}}Text 2{{/B}}
We know today that the traditions of tribal art are more complex and less "primitive" than its discoverers believed; we have even seen that the imitation of nature is by no means excluded from its aims. But the style of these ritualistic objects could still serve as a common focus for that search for expressiveness, structure, and simplicity that the new movements had inherited from the experiments of the three lonely rebels: Van Gogh, Cezanne, and Gauguin.
The experiments of Expressionism are, perhaps, the easiest to explain in words. The term itself may not be happily chosen, for we know that we are all expressing ourselves in everything we do or leave undone, but the word became a convenient label because of its easily remembered contrast to Impressionism, and as a label it is quite useful. In one of his letters, Van Gogh had explained how he set about painting the portrait of a friend who was very dear to him, The conventional likeness was only the first stage. Having painted a "correct" portrait, he proceeded to change the colors and the setting.
Van Gogh was right in saying that the method he had chosen could be compared to that of the cartoonist. Cartoon had always been "expressionist", for the cartoonist plays with the likeness of his victim, and distorts it to express just what he feels about his fellow man. As long as these distortions of nature sailed under the flag of humor nobody seemed to find them difficult to understand. Humorous art was a field in which everything was permitted, because people did not approach it with prejudices. Yet there is nothing inconsistent about it. It is true that our feelings about things do color the way in which we see them and, even more, the forms which we remember. Everyone must have experienced how different the same place may look when we are happy and when we are sad.
What upset the public about the Expressionist art was, perhaps, not so much the fact that nature had been distorted as that the result led away from beauty. For the Expressionists felt so strongly about human suffering, poverty, violence and passion, that they were inclined to think that the insistence on harmony and beauty were only born out of a refusal to be honest. The art of the classical masters, of a Raphael or Correggio, seemed to them insincere and hypocritical. They wanted to face the bare facts of our existence, and to express their compassion fur the disinherited and the ugly.
单选题 Expressionism is a(n)
【正确答案】 C
【答案解析】本题问表现主义艺术是……。文章首段将表现主义称为“new movements”,并强调其主要特点为其风格:追求表现力、结构和简洁,所以[C]“基于表现风格的新运动”正确。 [A]客观表达艺术家内心感受的艺术风格:文章多处提到表现主义对事实的改变与扭曲,如第三段用漫画来解释表现主义,并称这是“distortion of nature”,因此不能说表现主义是“objectively”。 [B]以坚持和谐和美为特点的明显潮流:文章末段指出表现主义的结果是“…led away from beauty”,而表现主义者认为“美与和谐”是不真实的,他们更愿意表达“the disinherited and the ugly”。而[B]“以坚持美与和谐为显著倾向”与此意相反。 [D]艺术的根本革命:文中并没有谈到表现主义是一次艺术革命。
单选题 The Van Gogh's letter (Para. 2) was mentioned to
【正确答案】 D
【答案解析】本题问本文提到凡高的信目的是什么。第二段最后两句谈到凡高信里的内容:传统意义上的相似只是第一个阶段。在画出了一幅“正确”的肖像之后,他还会改变用色和周围环境。可以看出,这是为了说明表现主义与传统艺术的不同之处,也就是为了说明表现主义的独有特色。故[D]“展示表现主义艺术的独有特色”正确。 [A]提供表现主义起源的证据:本例意在介绍表现主义的基本特点,介绍它与传统艺术的不同之处,并没有论述表现主义是如何起源的。 [B]解决凡高绘画之谜:文中介绍了凡高如何画画,这是为了与传统的方式作比较,而不是为了解决什么谜团。 [C]说明凡高与漫画家的不同之处:第二段倒数第二句中的“conventional”是指传统的艺术,因此本例是介绍表现主义与传统艺术的不同,而不是与漫画家的不同。实际上第三段谈到表现主义与漫画很相似。
单选题 Which one of the following is the Expressionist position concerning harmony and beauty in art?
【正确答案】 C
【答案解析】本题问关于艺术中的和谐与美下面哪一个是表现主义的立场。文章末段指出表现主义者认为“the insistence on harmony and beauty were born out of a refusal to be honest”,只有不诚实的人才坚持和谐与美,所以和谐与美源于不真实。故[C]“它源于不真实”正确。 [A]它源于和谐和对变化的恐惧:追求和谐是传统美学的特点,和表现派画家的观点相反。“fear of change”在文中没有充分体现。 [B]它是对社会生活的歪曲:歪曲不等于不真实,可能有部分真实。文中表现主义者批评古典艺术家对现实采取虚伪的态度,而不是歪曲社会现实。 [D]真正的美是根本不存在的:语气过重。
单选题 In the author's opinion, the art of Raphael and Correggio
【正确答案】 C
【答案解析】本题问作者认为拉斐尔和柯勒乔的艺术如何。文章末段提到拉斐尔和柯勒乔是为了进一步表明表现主义者对审美的态度(对一味坚持和谐与美的否定)。表现主义者认为拉斐尔和柯勒乔的作品是对客观世界不真实的体现,因为他们追求的是和谐与美。作者是把拉斐尔和柯勒乔作为追求和谐与美的典型画家提出来的,所以[C]“以坚持和谐与美为特点”正确。 [A]令公众怀疑他们的真正动机:文中仅谈到表现主义者对这两位艺术家提出质疑,并未谈到公众对他们有质疑。 [B]展现了人类社会太多的阴暗面:体现社会阴暗面是表现主义作品的特点。 [D]不诚实地反映了客观世界:是表现主义者的看法,并非作者的观点,此类试题考察的是区分作者观点和文章中人物的观点,在近几年的真题里有类似的考法。
单选题 It can be inferred from the passage that the Expressionists were
【正确答案】 C
【答案解析】本题问从这篇文章可以推理出表现派画家……。文章首段提到表现主义的三个鼻祖是“lonely rebels”。“lonely”有双重含义:一是指生活上孤独;二是指不被社会认可。这篇主要突出后者,末段也指出表现主义作品“upset the public”,可见公众最初对表现主义者并不认同,故[C]“没有被公众马上接受”正确。 [A]是孤独的人,在独处的时候常常感到不高兴:该选项是对“lonely”一词的肤浅解释,不是本文强调的重点。 [B]被为了改变而改变的愿望所驱使:表现主义者要求“改变”是为了追求一种真实,摒除对人类社会的美化,而不是为了改变而改变。 [D]感激漫画对他们工作的影响:文中只是表明漫画与表现主义采用的手法在客观上相同,但并未具体指出漫画对表现主义作品的影响,更谈不上表现主义者对这种影响的感激。