单选题 After yuppies and dinkies, a new creature from adland stalks the block. The NYLON. an acronym linking New York and London, is a refinement of those more familiar categories such as jet-setters and cosmocrats (cosmopolitan aristocrats...do keep up). Marketing professionals have noted that (1) the demise of Concorde, a new class of high-earner increasingly (2) his or her time shuttling (3) the twin capitals of globalisation And NYLONS prefer their home comforts (4) tap in both cities. Despite the impressive (5) of air miles, they are not adventurous people.
As (6) from Tom Wolfe's Masters of the Universe of the 1980s. NYLONS have done more than well (7) the long boom and new economy of the last ten years. They are DJs. chefs, games designers. Internet entrepreneurs, fashionistas, publishers and even a (8) band of journalists and writers. They are self-consciously trendy and some are even able to (9) houses in both cities. Others will put up. (10) a house in one. and a view (11) a room m the (12) . Of course, their horizons do (13) beyond just New York and London. For many. Los Angeles is an important shopping mall.
More significantly for adland, NYLONS provide some useful marketing savings. Campaigns no longer have to differ very much in the two Cities, (14) NYLONS bring them ever closer together. The restaurants are the same, with Nobu now in London and Conran in New York. Many plays (15) in both cities at the same time. and DJs shuttle between the two. (16) the same garage to the same people in (17) clubs. Time Out and Wallpaper are the magazines of (18) . All this is fine for NYLONS. But not so much (19) for everybody else watching Notting Hill turn (20) a pale imitation of Greenwich Village.

【正确答案】 D
【答案解析】市场预测专家注意到虽然Concorde已经消失了。本题测试点为表转折的词语辨析。A是表转折的介词短语,意为“尽管”,后面一般加固难之类的词语;B、C是转折连词,后面一般加句子;D是表转折的介词,意为“尽管,虽然”;D比较符合题意,是正确答案。
【正确答案】 B
【答案解析】新一族的高收入人群把时间更多地花费在两个国际大都市之间的穿梭上。本题测试点为动词词义解析和动词用法。A“使用,利用”;B“花费(时间)”;C“花费(金钱)”;D的主语一般是物,表示“某件事情花费(时间)”。spend one's time doing sth. 是固定用法;故选B。
【正确答案】 A
【答案解析】见2。本题测试点为介词词义辨析。A“两者之间”;B一般指“三者或三者以上之间”;C“在…当中”;D“在…之中”。根据句意,A是正确答案。
【正确答案】 C
【答案解析】NYLON们希望在两个城市里他们的家随时都很舒服。本题测试点为固定搭配。On tap是副词短语,意为“可随时使用”,故选C。
【正确答案】 C
【答案解析】尽管其坐飞机航行的英里数令人惊叹。本题测试点为名词词义辨析。A“数字”;B“数量”;C“数目”; D“数量”。根据句意,C是正确答案。
【正确答案】 A
【答案解析】和80年代Tom Wolfe在《世界主人》这本书里描述的不一样。本题测试点为形容词词义辨析。A“不同的”;B“有特色的”;C“分散的”;D“多样的”。根据句意,A是正确答案。
【正确答案】 D
【答案解析】由于过去十年的经济繁荣和新经济的崛起,NYLON们过得更好了。本题测试点为介词词义辨析。A“在…之内”;B“在…外”;C“在…之外”;D“由于…”。由句意可知,D是正确答案。
【正确答案】 A
【答案解析】甚至还有一群精选的新闻记者和作家。本题测试点为形容词辨析。A“精选的”,B“上等的”;C“卓越的”;D“精致的”。由句意可知,A是正确答案。
【正确答案】 D
【答案解析】有些人甚至富有到可以在两个城市里购置住宅。本题测试点为动词词义辨析。A“提供”;B“供给”;C“购买”;D“供应得起”。C和D在这里都可以,但D多了“经济上可以负担起”的意思,更符合句意,故选D。
【正确答案】 B
【答案解析】其他人有能力在一个城市里拥有房子。本题测试点为动词短语固定搭配。B“容忍,允许”;D“鼓励”; A和C没有相应的搭配。由句意可知,B是正确答案。
【正确答案】 C
【答案解析】希望在另一个城市里有一个房间。本题测试点为介词词义辨析。view在这里意为“希望”,句意是“希望拥有一个房间”,故选C。
【正确答案】 A
【答案解析】见11。本题测试点为形容词解析。the other意为“两者中的另一个”。句意是“两个城市中的另一个”,故选A。
【正确答案】 B
【答案解析】他们的活动范围延伸到伦敦和纽约之外的其他地方。本题测试点为动词词义辨析。A“扩大”;B“延伸,扩展”;C“扩张”;D“加宽”。根据句意,B是正确答案。
【正确答案】 C
【答案解析】因为NYLON们让它们更为相似。本题测试点为连词的辨析。由上下文可以判断,本处表示原因,故选 C。
【正确答案】 C
【答案解析】许多剧本同时在两个城市上演。本题测试点为动词用法。四个动词表“上演”之意时,只有C的主语可以由物担当,故选C。
【正确答案】 B
【答案解析】在相似的俱乐部里向同样的人演奏同样的曲目。本题测试点为动词词义辨析。因为是演奏歌曲,所以 B最恰当。
【正确答案】 C
【答案解析】见16。本题测试点为形容词辨析和用法。A“相同的”,前而须加定冠词the;B“合适的”;C“相似的”;D“相像的”,但不能作定语。故选C。
【正确答案】 A
【答案解析】休息处和墙纸都是精选的杂志。本题测试点为名词词义辨析和固定搭配。of choice是形容词性短语,意为“精选的”,故选A。
【正确答案】 A
【答案解析】但对于其他那些看着《诺丁汉》变成了《格林威治村》的一个平淡的仿制品的人来说,这些可没那么有趣了。本题测试点为形容词、名词辨析。因为修饰词是not much,后面应该接一个名词,所以只有A符合要求。
单选题 20
【正确答案】 B
【答案解析】见19。本题测试点为动词短语辨析。A“找到,发现”;B“变成”;C“归还”;D“生产”。根据句意,B是正确答案。