单选题 .  Around 1975 a number of books were written about strange occurrences in the Bermuda Triangle, a part of the Atlantic Ocean off the southeast coast off the U.S. They told the stories of planes and ships that disappeared for no understandable reason and were never found again. They told about ships which were found undamaged but with no one on them. According to the books, more than 1,000 people disappeared in the Triangle from 1945 to 1975.
    According to some writers, there were no natural explanations for many of the disappearances, so they suggested other explanations. For example, according to the writer, some strange and terrible power exists in the Triangle. According to another writer, people from space are living at the bottom of the Atlantic, and sometimes they need human sailors and airmen for their research. These ideas were not scientific, but they were good advertisements. The books about the Bermuda Triangle were immediate successes.
    However, the books give little evidence to support their unusual ideas. In addition, they ignore at least three important facts that suggest natural reasons for many of the occurrences. First, messages from some of the ships and aircraft which later disappeared give us evidence of problems with navigational instruments. Similar stories are told by officers who were on duty on planes and ships which finally managed to come through the Triangle without disaster. Second, the weather in this part of the Atlantic Ocean is very unpredictable. Dangerous storms that can cause problems even for experienced pilots and sailors can begin suddenly and without warning. Finally, the Bermuda Triangle is very large, and many people, both experienced and inexperienced, sail and fly through it. Perhaps the figure of 1,000 deaths in thirty years shocks some people, but, in fact, the figure is not unusual for an area of ocean that is so large and that is crossed by so many ships.
    The evidence which exists, therefore, supports one conclusion about Bermuda Triangle: We do not need stories about people from space or strange unnatural powers to explain the disappearances.1.  What is the passage mainly about? ______
【正确答案】 D
【答案解析】 在1975年前后,有很多书都跟百慕大三角的一些奇闻异事有关,那里位于美国的东南沿海方向,属于大西洋的一部分。这些书里讲的都是关于经过百慕大三角区域的飞机或者轮船无缘无故地失踪并无从找寻的故事。还有的书里讲到轮船被找到时完好无损,但船上却空无一人。根据这些书籍的记载,1945至1975年间,1000多人在百慕大三角失踪。
   一些作者认为,很多失踪案例都得不到自然的解释,因此他们认为另有其他原因。例如,有位作者认为,在百慕大三角存在某种奇特而又可怕的力量。而另一位作者认为,有外星人住在大西洋底部,有时候他们需要我们人类的水手和飞行员以进行研究。虽然这些观点尚缺乏科学依据,却起到了很好的宣传作用。这些有关百慕大三角的书在短期内就成了畅销书。
   尽管如此,这些书里却鲜有证据能支持其不寻常的观点。此外,他们至少忽略了三个重要的事实,这些事实能为其中很多的事件提供自然的解释。首先,一些随后失踪的轮船和飞机都曾向我们发出这样的信息——导航设备存在问题。在穿过百慕大三角的飞机或者轮船上工作的官员也讲过类似的故事,但他们最终都安然无恙地经过了这片区域。其二,大西洋的百慕大三角一带的天气情况很难预测。这里会毫无预兆地突降危险的暴风雨,造成严重的后果,即便是富有经验的飞行员和水手也会感到棘手。最后,百慕大三角的面积很大,有很多人,不管有无经验,都曾坐船或坐飞机经过这里。也许三十年中死亡的人数达到1000会让一些人感到震惊,而事实上,对于这样一片面积广阔、很多船只穿越的海域而言,这一数字并不罕见。
   因此,现有的论据可以支持关于百慕大三角的一个结论:我们不需要借助外星人或者奇特而非自然的力量来解释这些失踪事件。
   【议论文:百慕大三角之谜】
   第1段:有很多书都介绍过百慕大三角发生的飞机或轮船离奇失踪的故事。
   第2段:一些作者用超自然的力量、外星人等等来解释这些现象。
   第3~4段:这些书中的说法很少有可靠的证据,而事实上原因很可能并没有那么离奇。
   本题为主旨题,需通观全文得出答案。
   文章第一段提出了一些书中所讲述的在百慕大群岛所发生的奇怪事件。第二段叙述了对这些奇怪事件所阐述的一些原因,第三段作者给出了自己认为的原因,第四段的结论是:所有证据表明,我们不需要借助外星人的故事,也不需要非自然的力量来解释百慕大的失踪事件。可见全文都是在讨论一些飞机和船只在百慕大三角失踪的原因。故答案选D。