单选题
Teaching Poetry

No poem should ever be discussed or "analyzed", until it has been read aloud by someone, teacher or student. Better still, perhaps, is the practice of reading it twice, once at the beginning of the discussion and once at the end, so the sound of the poem is the last thing one hears of it.
All discussions of poetry are, in fact, preparations for reading it aloud, and the reading of the poem is, finally, the most telling "interpretation" of it, suggesting tone, rhythm, and meaning all at once. Hearing a poet read the word in his or her own voice, on records or on film, is obviously a special reward. But even those aids to teaching can not replace the student and teacher reading it or, best of all, reciting (背诵) it.
I have come to think, in fact, that time spent reading a poem aloud is much more important than "analyzing" it, if there isn't time for both. I think one of our goals as teachers of English is to have students love poetry. Poetry is "a criticism of life", and "a heightening (提升) of life". It is "an approach to the truth of feeling", and it "can save your life". It also deserves a place in the teaching of language and literature more central than it presently occupies.
I am not saying that every English teacher must teach poetry. Those who don't like it should not be forced to put that dislike on anyone else. But those who do teach poetry must keep in mind a few things about its essential nature, about its sound as well as its sense, and they must make room in the classroom for hearing poetry as well as thinking about it.

单选题 To have a better understanding of a poem, one should ______.
A. discuss it with others
B. analyze it by oneself
C. copy it down in a notebook
D. practice reading it aloud
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] “为了更好地理解一首诗歌,人们应该……”文章第1句指出:“直到一首诗歌被某个人,老师或学生,大声吟诵时,才能够讨论与分析它。”由此可见,作者这里强调的是吟诵,而不是讨论、分析和抄写。
单选题 Which of the following is NOT mentioned as a function of poetry?
A. Extending your life
B. Saving your life
C. Criticizing life
D. Heightening life
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] “作为诗歌的功能,以下哪个选项没有提到?”文章第3段提到了诗歌的功能,如挽救生命,批评生活,升华生活,但并未提到延长生命。因此,答案为A。
单选题 According to the writer, one of the purposes of teaching English is to get students ______.
A. to understand life
B. to enjoy poetry
C. to become teachers
D. to become poets
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] “根据作者的观点,教授英语的目的之一是使学生……”文章第3段作者指出:“我认为作为英语老师,我们目的之一是让学生热爱诗歌。”因此,答案应为B。
单选题 What does the last sentence in the third paragraph imply?
A. More stress should be laid on the teaching of poetry
B. Poetry is more important than any other subject
C. One cannot enjoy life fully without an understanding of poetry
D. Poetry is the foundation of all language and literature courses
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] “第3段最后一句暗示了什么?”文章第3段最后一句是:“它也值得在语言和文学教学中拥有比目前更加中心的位置。”这一句强调了诗歌在英语教学中的重要性。因此,作者在这里暗示应该更加重视诗歌的教学。
单选题 The phrase "make room" in the last paragraph could be best replaced by ______.
A. "build a booth"
B. "provide equipment"
C. "leave a certain amount of time"
D. "set aside enough space/
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题是词汇题。make room:留出一定的时间。set aside enough space:留出足够的空间。build a booth:建个摊位;provide equipment:提供设备;leave a certain amount of time:留出一定的时间。因此答案为C。