Then felt like some watcher of the skies
When a new planet swims into his ken,
Or like stout Cortez, when with eagle eyes
He stared at the Pacific--and all his men
Looked at each other with a wild surmise--
Silent, upon a peak in Darien.

--Keats
With these well loved lines John Keats recognized the most important geographical event in all the world, excepting only the feat of the Admiral Columbus himself. It was the discovery by European men of a vast sheet of water covering nearly 40 per cent of the globe--the ocean later to be named Pacific by Ferdinand Magellan because of its seeming tranquility. It is too bad that Keats' beautiful lines erred in naming stout Cortez instead of the equally stout Balboa, a hero of much courage and perseverance.
Too bad it was, too, for the immortal Vasco Nunez de Balboa, that communications in his day were so slow and uncertain. Had they been better he might well have avoided losing his head for his pains in bringing renown to Spain and incalculable new knowledge to the civilized world. For lose it be did, under the axe at the insance of a jealous governor.

单选题 The author quotes the six lines from John Keats' poem to call attention to ______.
h. the beauty of the poetry B. Keats' historical error
C. the vastness of the Pacific D. the silence in Darien
【正确答案】 B
【答案解析】作者从约翰·济慈的诗歌当中引用这六行,以引起人们对济慈的历史错误的注意。作者在第一段末尾说,很糟糕,济慈优美的诗行出了差错,提到了勇敢无畏的科尔特斯而没有提到同样勇敢无畏的巴尔博厄——一位很有勇气且有毅力的英雄。
单选题 The Pacific Ocean ______.
【正确答案】 A
【答案解析】太平洋是世界上最大的海洋。作者在第一段说,欧洲人发现一大片水域,覆盖地球的40%面积,这个海洋后来被费迪南·麦哲伦称为太平洋,因为它似乎很宁静。凭我们的地理知识也能选准答案A。
单选题 Balboa was ______.
【正确答案】 C
【答案解析】巴尔博厄被斩首。第二段开头说,对于不朽的巴尔博厄来说非常糟糕的是,他那个时代的通讯工具既缓慢又不可靠。要是通讯工具更好的话,他就不可能因缓慢地把名望传到西班牙、缓慢地把大量的新知识带到文明世界而被斩首。
单选题 The feeling described by Keats may best be described as one of ______.
【正确答案】 C
【答案解析】济慈描述的情感最好可以说成是敬畏。第一段开头说,约翰·济慈用那些深受喜爱的诗行承认世界上最伟大的地理学事件,由此可以判断,济慈的情感是敬畏。