单选题

【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 71-73
Good morning, this is MCA Radio. We start today's program with some important weather news. The city of Miami has issued a weather advisory in response to anapproaching hurricane. Forecasters warn that we could face strong storm conditionsMonday and Tuesday, including strong winds, heavy rain, and possible flooding. Inpreparation for the storm, the city's emergency management team advises residentsto have their emergency supplies ready, fuel up their vehicles, and confirm thecontact information of family members. Stay tuned to MCA Radio for updates as thestorm nears,

广播或演讲的目的一般都会在开头部分有所提及,所以听清楚最开始的几句话尤为重要。从“The city of Miami has issued a weatheradvisory”可以得知,这段话应该是“气象预报”。即使你没有听懂“advisory(报告)”,只要听懂接下来的“approaching hurricane”,应该也能把握整个录音的主题。此外,对于比较长的选项,我们只要“快速浏览”名词部分,应该就能确定“warning(警告)”是正确选项。
【正确答案】 B
【答案解析】这道题问的是“预计星期一和星期二会有什么?”,所以我们只要听清楚“将会发生什么事情”就OK了。解题时,抓住问题中的“关键词”至关重要。本题需要考生带着“Mondayand Tuesday”这组关键词去听录音,听到新闻中间处“we could face strong storm conditionsMonday and Tuesday”一句,也就可以作答了。因为这是飓风的预报,所以根据常识判断,也可以选出(B)。
【正确答案】 B
【答案解析】这道题问的是“要怎么做才能获得最新信息?”如果我们对提问中的“information”过于在意,可能会对最后的“the contact information offamily members”作出“错误反应”。其实本题的答题重点在于“Stay tuned to MCA Radiofor updates as the storm nears.”“Latestinformation”是“updates”的另一种说法,播音员其实就是要求“听广播”,因此是(B)。关于最新信息的获得途径,可以在广播的最后找到。