单选题 Is new technology damaging our ability to communicate? Fingers flying, we can blog, e-mail, or enter chat rooms. But, as we type billions of words, something is being lost. Facebook is not the same as face to face and, as our virtual skills increase, I wonder if our ability to communicate using speech is on the decline.
Young people send me dozens of e-mails from schools. They often attach long lists of questions, to which they want detailed responses. Time is short, so I usually reply that they can phone me and I'll do my best to answer. They very rarely do, partly because their verbal and telephone skills are less developed than their ability to type and e-mail.
Yet to adapt an old business saying, a meeting is worth five 'phone calls and a phone call is worth five e-mails. Direct communication can quickly lead to bonding and trust. People are more likely to reveal what they are thinking when they actually speak to another person. {{U}}Most{{/U}} are wary of committing themselves in writing.
The great tragedy is that the phone was invented before the computer. If it had been the other way around, Internet forums would now be buzzing with the exciting news: "Have you heard (type, type)? There is this amazing new gadget (type). Now you can talk directly with people. And they can hear your voice. Without all this typing." Persistent marketing would do the rest and colleges would be rushing to develop new courses in telephone skills.
But we are stuck with the supremacy of the typed word and it weakens our ability to look people in the eye and talk. A good example is how much new technology has affected public speaking.
Does anyone else hate PowerPoint? "Ant meetings, I internally groan as speakers load up their ponderous projections. I don't mind maps and pictures, but all those words of text drive me crazy. "nd now for my introduction ..." and up comes the word "introduction." "There are four main points" and we see "four points."
Masses of facts and statistics follow. These should all have been given out as an information sheet. Instead, while you are trying to read through the material, the lecturer is wandering verbally all over it. There's a confusion of focus that gives me a headache. As the slides flash by, the most important relationship in public speaking is being undermined--the link between the speaker and the audience.
单选题 According to the author, young people today don't ______.
  • A. like to communicate using speech
  • B. like to communicate with people
  • C. know how to communicate with people
  • D. know how to ask questions over the phone
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 第二段作者说有很多年轻人通过邮件给他提出很多的问题,他希望他们打电话交流,但是很少有人这样做。部分原因在于他们的语言表达能力比不上他们的文字表达能力。说明现在的年轻人不喜欢通过语言进行交流。
单选题 Based on Paragraph 3, compared with meetings, e-mails are ______.
  • A. faster
  • B. friendlier
  • C. less effective
  • D. less interesting
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 第三段第一句说借用一句商业格言,一次面谈顶得上打五个电话,通一次电话顶得上五封邮件。也就是说写邮件没有面谈有效。
单选题 In Paragraph 3 "wary of" can be replaced by ______.
  • A. faced with
  • B. happy about
  • C. used to
  • D. cautious of
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 第三段后几句说直接的交流能够快速构建关联和信任。人们在面对面交谈时更容易敞开心扉,但是多数人对需要进行书面承诺都有所顾忌。wary of的意思是“谨慎小心”。
单选题 The author believes that if the phone had been invented after the computer, people now would ______.
  • A. be eager to learn how to use the phone
  • B. be glad to have both means of communication
  • C. still prefer typing words on the computer
  • D. show little interest in the phone
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 第四段作者描述了假如先有电脑,再有电话,现在会是什么情况。互联网的论坛上大家会激动地传递这个新发明出现的消息;市场营销就会紧随其后,大学也会争相开设有关电话技能的新课程。说明人们会非常期待这个新产品,对它非常感兴趣。
单选题 Which of the following can best describe the author's attitude towards today's use of typed words?
  • A. Encouraging.
  • B. Curious.
  • C. Concerned.
  • D. Indifferent.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 第五段第一句说,但是事已至此,我们已经无法摆脱敲击文字的统治地位,这正在影响我们面对面交流的能力。说明作者对此表示担忧。
单选题 In the author's opinion, PowerPoint ______.
  • A. helps convey the message of the speaker to the audience
  • B. harms the interaction between the speaker and the audience
  • C. Should include as much information as necessary
  • D. should combine texts and pictures to make it eye-catching
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 最后两段中作者表达了对PPT的痛恨。他认为问题不在于里面附加的表格和图画,而在于过多的文字内容。作者认为这些文字内容不应该出现在屏幕上,而应该作为材料事先分发。像现在这样报告者照念PPT中的文字,只会破坏公众讲话中最重要的关系——报告者和听众之间的联系。