单选题 Commercial banks that supply services to other commercial banks are called correspondent banks. The correspondent banks are paid indirectly, in the form of income from deposit balances maintained by its bank customers, as well as by direct money payments. Small banks may have 5 or 6 correspondent banks, which provide many services: bookkeeping services (especially those that require large computers); assistance in the sale or purchase of assets (including the consolidation of purchases with other buyers); and the provision of information about capital markets (including the sale of equity shares in their banks). Large banks may have as many as 30 correspondent banks that provide services and representation in other localities (including foreign countries) and specialized services that the correspondents can offer at a smaller cost.
Until 1981 the Federal Reserve had provided free check-clearing facilities to its members, but nonmember banks relied entirely on correspondent banks to clear their checks. The correspondent banks often clear nonmember banks' checks through the Federal Reserve. In 1979, the Federal Reserve cleared 32 billion checks, totaling $ 35 trillion. The total amount of cheeks debited against all insured banks in October 1982 was $ 93.5 trillion, of which 42 percent was from New York banks. Private clearing houses owned by groups of banks handled a large amount and so did the Federal Reserve, which began charging for that service.

单选题 The correspondent bank can only make money for its services to other banks from deposit balances maintained by bank customers.
A. Right B. Wrong C. Doesn't say
【正确答案】 B
【答案解析】文中第一句话The correspondent banks are paid indirectly,...as well as by direct money payments.可以看出。
单选题 A correspondent bank may supply the following services to other commercial banks:
A. keeping accounts
B. assisting in the sale or purchase of assets
C. providing information about capital markets
A. Right B. Wrong C. Doesn't say
【正确答案】 A
【答案解析】从文中第三句话Small banks may have 5 or 6 correspondent banks, which provide many services...可以看出。
单选题 The Federal Reserve has been providing free check-clearing facilities to all the banks.
A. Right B. Wrong C. Doesn't say
【正确答案】 B
【答案解析】第二段开头指出Until 1981 the Federal Reserve had provided free check-clearing facilities to its members...。
单选题 The amount of checks debited against New York banks in October 1982 was 39.27 trillion, which was 42% of the aggregate amount of checks of all the insured banks that month.
A. Right B. Wrong C. Doesn't say
【正确答案】 A
【答案解析】从文中倒数第二句The total amount of cheeks debited against all insured banks in October 1982 was$93.5 trillion, of which 42 percent was from New York banks. 可推导出,因为 93.5×42%=39.27。