问答题 1.题目:语篇教学试讲
2.内容:
Every year, approximately 1.6 billion tons of soil flows into the Yellow River, China's second longest river. The soil contains materials to keep the natural balance of the area. Over time, a lot of soil has been removed, which has caused serious erosion of the land along the river. In some areas in Shanxi Province, this has almost all the land, and has forced many local farmers to move to other places.
3.基本要求:
(1)朗读所给段落。
(2)  配合教学内容适当板书。
(3)针对所给段落的内容,设计分析说明文结构的语篇教学活动。
(4)用英文试讲。
(5)试讲时间:10分钟。
【正确答案】
【答案解析】Teaching Procedures
I. Lead-in
Greetings
Play a short video about the situations of the environment in the past and nowadays. Students have a discussion about the difference and the reasons.
II. Pre-reading
Show the picture of the Yellow River and students have a free talk about it. Then make predictions about the reading material.
III. While-reading
1.Skimming
Students read the passage and try to conform their predictionsand tell the main idea.
2.Scanning
Students read again and try to answer the following questions:
What's the main problem of the Yellow River?
Why do many local farmers to move to other places?
IV.Post-reading
Students work in groups to discuss the solutions to the problem of the Yellow River. They can first discuss the main reasons and then figure out the solutions.Then some representatives will give a report about the solutions.
Ⅴ.Summary
Students summarize what they have learnt today.
VI. Homework
Students will surf the Internet for more information about theenvironment and share next time.
五、Blackboard Design