Passage 1
It was December 25. Marie, a 13-year-old Australian girl, was happy. It was Christmas and Marie's mother was making a very special cake. She put four small coins into the cake and then baked it. The four coins were for good luck. After dinner, Marie and her family ate the cake. They found three coins in the cake and put them on the table. Where was the fourth one? It was missing, but Marie's mother didn't notice.
After Christmas, Marie got sick. She coughed and couldn't speak. Marie's parents took her to hospital. Doctors at the hospital looked her over and then said, 'We are sorry, but we can't help her.' For 12 years, Marie didn't speak. But like other common people, she grew up, got a job and got married, One day, when Marie was 25 years old, she got a sore throat. She began to cough. She coughed up something small and black. What was it? Marie didn't know. She took it to a hospital. A doctor at the hospital said, 'This is a coin!' The doctor told Marie, 'I think you can speak again.'
How old was Marie when she became unable to speak? ______
推理判断题 题干大意是:Marie是在几岁时变得不能说话了?根据第一段第二句“Marie, a 13-year-old Australian girl, was happy. ”和第二段第一、二句“After Christmas, Marie got sick. She coughed and couldn't speak. ”可知,13岁的澳大利亚女孩儿Marie在圣诞节后生病了,她咳嗽并且说不出话。由此可推知,Marie是在13岁时变得不能说话了。故选B。
Where had the missing coin been? ______
推理判断题 题干大意是:那枚丢失的硬币一直以来在哪里?根据第二段倒数第六句“She coughed up something small and black. ”和第二段倒数第二句“A doctor at the hospital said, 'This is a coin!'”可知,她咳出一个黑色的小东西,医院的一位医生说:“这是一枚硬币。”由此可推知,硬币一直在Marie的喉咙里。故选B。
Why did Marie's mother put coins into the cake? ______
事实细节题 题干大意是:为什么Marie的妈妈把硬币放进蛋糕里?根据第一段第四、五句“She put four small coins into the cake and then baked it. The four coins were for good luck. ”可知,Marie的妈妈在蛋糕里放硬币是为了祈求好运。故选D。
According to the passage, which one is INCORRECT? ______
事实细节题 题干大意是:根据文章,哪一项是不正确的?根据第一段第三句“It was Christmas and Marie's mother was making a very special cake. ”可知,Marie的妈妈是在圣诞节而不是复活节做了一个特别的蛋糕,所以A项不正确;根据第一段最后两句“Where was the fourth one? It was missing, but Marie's mother didn't notice. ”可知,第四枚硬币找不到了,所以B项正确;根据第二段第一、二句“After Christmas, Marie got sick. She coughed and couldn't speak. ”可知,圣诞节之后,Marie生病了,她咳嗽并且不能说话了,所以C项正确;根据第二段第五句“For 12 years, Marie didn't speak. ”可知,Marie有12年不说话,所以D项正确。故选A。
What can you infer from the passage? ______
推理判断题 题干大意是:你从文章中可以推断出什么?通读全文可知,13岁的Marie在圣诞节吃了包含硬币的蛋糕(其中一个硬币找不到了),之后便生病不能说话了,直到25岁时因为咽喉痛而将硬币咳出来,医生才告诉她又能说话了。由此可推知,这个女孩儿在13岁时因为误食了蛋糕中的硬币而不能说话。故选C。