单选题 "Refrigerator production in China jumped from 1.4 million units in 1985 to 10.6 million in 1998," according to David Fridley, a researcher in the Department of Energy"s Lawrence Berkeley National Laboratory, USA.
The Global Environmental Facility, through the United Nations Development Program, has decided to fund 9.3 million of the $40 million program to help the government of China transform its market for refrigerators. The refrigerator project began in 1989 when the EPA signed an agreement with the government of China to assist in the elimination of CFCs from refrigerators. Berkeley Lab has been involved in the project since 1995 through the U.S. Environmental Protection Agency, developing the market transformation program based on the success of the first phase of the project, which involved designing and testing CFC (chlorofluorocarbon) free, energy-efficient refrigerators. Fridley says that beyond his technical supervisory role, the Laboratory will be involved in training and working with the State Bureau of Technical Supervision as the new efficiency standards are developed.
"Market transformation," Fridley explains, "is the process of shifting consumer demand for a product, in this case to a more energy-efficient, environmentally favorable product through voluntary, market based means such as technical assistance and training for manufacturers, consumer education, and financial incentives to manufacture and sell the more efficient produce."
"Collectively, we developed a technical training program for Chinese refrigerator manufactures interested in developing CFC-free, efficient refrigerators; a financial incentive program to motivate manufacturers to build the most efficient refrigerator possible; and a mass purchasing program for Chinese government agencies that acquire refrigerators in bulk," Fridley says.
In 1998, the refrigerator project was awarded an International Climate Protection Award by the EPA. "It is not widely known in the United States, but China has had an energy efficiency policy in place since the early 1980s," says Mark Levine, Environmental Energy Technologies Division director and an advisor to the Chinese government on energy efficiency. "The government of China is committed to using energy more efficiently, and this has allowed the economy to grow at nearly twice the rate of energy consumption."
"The Energy-Efficient Refrigerator Project will have a significant, direct effect on reducing greenhouse gas and pollutant emissions. We at Berkeley Lab are grateful to have the chance to work with the people and government of China on this project, as well as on our other refrigerator production projects in energy data analysis, appliance efficiency standards, and technical advice on cogeneration plants," adds Levine.
单选题 The main idea of this passage is ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 文章第二段指出:“The Global Environmental Facility, through the United Nations Development Program, has decided to...help the government of China transform its market for refrigerators. The refrigerator project began in 1989...to assist in the elimination Of CFCs from refrigerators”,然后具体说明了该计划,第五段指出“In 1998, the refrigerator project was awarded an International Climate Protection Award by the EPA. ”,最后一段引用联合国官员的话说“The Energy-Efficient Refrigerator Project will have a significant, direct effect on reducing greenhouse gas and pollutant emissions. ”。这说明,本文主要讲的是联合国援助中国生产高能效冰箱的计划。这与B符合。
单选题 From what the two American researchers said we can conclude that ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 文章最后一段指出:“We at Berkeley Lab are grateful to have the chance to work with the people and government of China on this project”,这与C符合。A和B与文章的意思相反;文中没有提到D。
单选题 According to Fridley, "market transformation" means ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 文章第三段指出:"Market transformation," Fridley explains, "is the process of shifting consumer demand for a product, in this case to a more energy-efficient, environmentally favorable product through voluntary, market based means...and financial incentives to manufacture and sell the more efficient produce. ",这与C符合。A、B和D都与文章的意思不符。
单选题 The following statements about Berkeley Lab are true EXCEPT ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] A与第二段第二句话的意思相符;B与第三段的意思相符;C与第四段的意思相符。只有D与文章的意思不符。
单选题 The pronoun "it" in the sentence "It is not widely known in the United States" (Para. 5) may refer to ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 文章第五段指出:“In 1998, the refrigerator project was awarded an International Climate Protection Award bv the EPA. "It is not widely known in the United States..." 。这说明it指的是前面的the refrigerator project。这与C符合。
单选题 The reason why the Energy-Efficient Refrigerator Project is important to China"s further development is that ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 文章最后一段第一句话指出:“The Energy-Efficient Refrigerator Project will have a significant, direct effect on reducing greenhouse gas and pollutant emissions. ”,这说明A正确。