"I've never met a human worth cloning." says cloning expert Mark Westhsin from his lab at Texas A&M University." It's a stupid endeavor." That's an interesting choice of adjective, coming from a man who has spent millions of dollars trying to clone a 13-year-old dog named Missy. So far, he and his team have not succeeded, though they have cloned two cows and expect to clone a cat soon. They just might succeed in cloning Missy this spring—or perhaps not for another 5 years. It seems the reproductive system of man's best friend is one of the mysteries of modem science. Westhusin's experience with cloning animals leaves him upset by all this talk of human cloning. In three years of work on the Missy project, using hundreds upon hundreds of dog's eggs, the A&M team has produced only a dozen or so embryos carrying Missy's DNA. None have survived the transfer to a surrogate mother. The wastage of eggs and the many spontaneously aborted fetuses may be acceptable when you're dealing with cats or bulls, he argues, but not the humans. "Cloning is incredibly inefficient, and also dangerous," he says. Even so, dog cloning is a commercial opportunity, with a nice research payoff. Ever since Dolly the sheep was cloned in 1997, Westhusin's phone has been ringing with people calling in hopes of duplicating their cats and dogs, cattle and horses. "A lot of people want to clone pets, especially if the price is right," says Westhusin. Cost is no obstacle for Missy's mysterious billionaire owner; he's put up $3.7 million so far to fund A & M's research. Contrary to some media reports, Missy is not dead. The owner wants a twin to carry on Missy's fine qualities after she does die. The prototype is, by all accounts, athletic, good-natured and supersmart. Missy's master does not expect an exact copy of her. He knows her clone may not have her temperament. In a statement of purpose, Missy's owner and the A&M team say they are "both looking forward to studying the ways that her clones differ from Missy." Besides cloning a great dog, the project may contribute insight into the old question of nature vs. nurture. It could also lead to the cloning of special rescue dogs and many endangered animals. However, Westhusin is cautious about his work. He knows that even if he gets a dog pregnant, the offspring, should they survive, will face the problems shown at birth by other cloned animals: abnormalities like immature lungs and heart and weight problems. "Why would you ever want to clone humans, "Westhusin asks," when we're hot even close to getting it worked out in animals yet?/
单选题
By "stupid endeavor" (Line 2, Para. 1), Westhusin means to say that______. A. animal cloning is not worth the effort at all B. animal cloning is absolutely impractical C. human cloning should be done selectively D. human cloning is a foolish undertaking
【正确答案】
D
【答案解析】细节题。本题问Westhusin说stupid endeavor是什么意思。根据文章第一段前两句话“‘I've never met a human worth cloning,’…‘It's a stupid endeavor.’”可知it指的是克隆人类,不是克隆动物。所以选项[D]“克隆人类是一项愚蠢的举动”为正确答案。
单选题
What does the first paragraph tell us about Westhusin's dog cloning project? A. Its success is already in sight. B. Its outcome remains uncertain. C. It is doomed to utter failure. D. It is progressing smoothly.
【正确答案】
B
【答案解析】细节判断题。本题问关于Westhusin克隆狗计划第一段告诉我们什么。从文章的第一段中我们可以看到与克隆一只名叫Missy的狗相关的信息,“So far, he and his team have not succeeded”。同时,我们还能看到,“They just might succeed in cloning Missy this spring—or perhaps not for another 5 Years”。由此可见,答案应该是[B]“结果还不确定”。
单选题
By cloning Missy, Mark Westhusin hopes to______. A. study the possibility of cloning humans B. search for ways to modify its temperament C. examine the reproductive system of the dog species D. find out the differences between Missy and its clones
【正确答案】
D
【答案解析】细节题。本题问通过克隆Missy,Westhusin想做什么。根据文章第四段最后一句:Missy's owner and the A&M team say they are“both looking forward to studying the ways that her clones differ from Missy.”可知,选项[D]“找出Missy和它的克隆体之间的差别”为正确答案。[A]研究克隆人类的可能性;[B]寻找改变Missy性情的方法;[C]检查狗的生殖系统。
单选题
We learn from the passage that animal clones are likely to have______. A. a bad temper B. immune deficiency C. defective organs D. an abnormal shape
【正确答案】
C
【答案解析】细节题。本题问从文中我们知道动物的克隆体可能会如何。根据文章最后一段第二句“… the offspring, … will face the problems shown at birth by other cloned animals: abnormalities like immature lumgs and heart and weight problems.”可知,选项[C]“功能不全的器官”为正确答案。[A]坏脾气;[B]免疫系统障碍;[D]不正常的外形。
单选题
It can be seen that present cloning techniques______. A. still have a long way to go before reaching maturity B. have been widely used in saving endangered species C. provide insight into the question of nature vs. nurture D. have proved quite adequate for the cloning of humans