复合题

Directions: In this section there are three passages followed by questions or unfinished statements, each with four suggested answers marked A, B, C and D. Choose the one that you think is the best answer mark your answers on your answer sheet.

Passage three

A deal is a deal — except, apparently, when Entergy is involved. The company, a major energy supplier in New England, provoked justified outrage in Vermont last week when it announced it was reneging on a longstanding commitment to abide by the strict nuclear regulations.

Instead, the company has done precisely what it had long promised it would not challenge the constitutionality of Vermont’ s rules in the federal court, as part of a desperate effort to keep its Vermont Yankee nuclear power plant running. It’ s a stunning move.

The conflict has been surfacing since 2002, when the corporation bought Vermont’ s only nuclear power plant, an aging reactor in Vernon. As a condition of receiving state approval for the sale, the company agreed to seek permission from state regulators to operate past 2012. In 2006, the state went a step further, requiring that any extension of the plant’ s license be subject to Vermont legislature’ s approval. Then, too, the company went along.

Either Entergy never really intended to live by those commitments, or it simply didn’ t foresee what would happen next. A string of accidents, including the partial collapse of a cooling tower in 207 and the discovery of an underground pipe system leakage, raised serious questions about both Vermont Yankee’ s safety and Entergy’ s management — especially after the company made misleading statements about the pipe. Enraged by Entergy’ s behavior, the Vermont Senate voted 26 to 4 last year against allowing an extension.

Now the company is suddenly claiming that the 2002 agreement is invalid because of the 2006 legislation, and that only the federal government has regulatory power over nuclear issues. The legal issues in the case are obscure: whereas the Supreme Court has ruled that states do have some regulatory authority over nuclear power, legal scholars say that Vermont case will offer a precedent- setting test of how far those powers extend. Certainly, there are valid concerns about the patchwork regulations that could result if every state sets its own rules. But had Entergy kept its word, that debate would be beside the point.

The company seems to have concluded that its reputation in Vermont is already so damaged that it has noting left to lose by going to war with the state. But there should be consequences. Permission to run a nuclear plant is a public trust. Entergy runs 11 other reactors in the United States, including Pilgrim Nuclear station in Plymouth. Pledging to run Pilgrim safely, the company has applied for federal permission to keep it open for another 20 years. But as the Nuclear Regulatory Commission (NRC) reviews the company’ s application, it should keep it mind what promises from Entergy are worth. 

单选题 The phrase “reneging on” (Line 3. para. 1) is closest in meaning to ____.
【正确答案】 C
【答案解析】condemning谴责。 reaffirming重申 , 再肯定。dishonoring 拒付, 丢脸, 不光彩。 securing 保卫, 保护。 从原文我们了解到, 公司的这种行为激起了公愤, 因此reneging on是一个贬义词, 所以才导致引起了群众的愤怒, 并且需要和commitment构成动宾关系, 先排除A、 D项; 而B项“重申 ” 是一个中性词, 故C为正确答案。
单选题 By entering into the 2002 agreement, Entergy intended to ____.
【正确答案】 A
【答案解析】事实细节题。 原文第三段第二句话“. . . the company agreed to seek permission from state regulators to operate past 2012. ” 表明公司同意2012年以后的运营需要征得州相关管理规定的允许, 故A项为正确答案。
单选题 According to Paragraph 4, Entergy seems to have problems with its ____.
【正确答案】 A
【答案解析】原文第四 段讲到公司出现的另外一些如管道泄露等等问题也给公司造成了一定的影响, 可以判断出, 不仅仅是违背核能源惯例, 公司本身内部也存在一系列的问题。 在选项中属于公司并且是公司内部的问题, 管理实践最为贴切, 故A项为正确答案。
单选题 In the author’ s view, the Vermont case will test____.
【正确答案】 B
【答案解析】原文第五段第二句话“. . . legal scholars say that Vermont case will offer a precedent-setting test of how far these powers extend. . . ” 我们可以得到是一种对权力的检测, 检测各个州所拥有的这种权利到底能延伸多远, 即各州如何来运用自己的权利, 故B项为正确答案。
单选题 It can be inferred from the last paragraph that ____.
【正确答案】 B
【答案解析】通过关键词“NRC” 定位到文章最后一句“But as the NRC reviews the company' s application, it should keep it mind what from Entergy are worth. ” 用排除法, 因为原文说到NRC的名誉is already damaged, D项说名誉可能会损坏与原文不符, 排除D项; 从文章中可以看到公司提出的申 请是有关年限延长的申请而非能不能在Plymouth 的申 请, 排除C项; A项所说公司在其他地方的生意会受到影响与文章描述相反, 排除A项, 故B项为正确答案, 即这一系列的事件已经对NRC 的权威构成了挑战。