单选题
A New Book

All day long, you are affected by large forces. Genes influence your intelligence and willingness to take risks. Social dynamics unconsciously shape your choices. Instantaneous perceptions set off neutral reactions in your head without you even being aware of them.
Over the past few years, scientists have made a series of exciting discoveries about how these deep patterns influence daily life. Nobody has done more to bring these discoveries to public attention than Malcolm Gladwell.
Gladwell's new book Outliers seems at first glance to be a description of exceptionally talented individuals. But in fact, it's another book about deep patterns. Exceptionally successful people are not lone pioneers who created their own success, he argues. They are the lucky beneficiaries of social arrangements.
Gladwell's noncontroversial claim is that some people have more opportunities than others. Bill Gates was lucky to go to a great private school with its own computer at the dawn of the information revolution.
Gladwell's book is being received by reviewers as a call to action for the Obama Age. It could lead policy makers to finally reject policies built on the assumption that people are coldly rational profit-maximizing individuals. It could cause them to focus more on policies that foster relationships, social bonds and cultures of achievement.
Yet, I can't help but feel that Gladwell and others who share his emphasis are preoccupied with the coolness of the discoveries. They've lost sight of the point at which the influence of social forces ends and the influence of the self-initiating individual begins.
Most successful people begin with two beliefs: the future can be better than the present, and I have the power to make it so. They were often showered by good fortunes, but relied at crucial moments upon achievements of individual will. These people also have an extraordinary ability to consciously focus their attention. Control of attention is the ultimate individual power. People who can do that are not prisoners of the stimuli around them. They can choose from the patterns in the world and lengthen their time horizons.
Gladwell's social determinism overlooks the importance of individual character and individual creativity. And it doesn't fully explain the genuine greatness of humanity's talents. As the classical philosophers understood, examples of individual greatness inspire achievement more reliably than any other form of education.

单选题 According to the author, Gladwell's new book Outliers is mainly ______.
【正确答案】 A
【答案解析】从第三段最后两句可知,格莱德威尔认为异常成功的人们并不是创造出自己成功的孤独的先锋,而是社会安排中的幸运受益者。由此可见,社会安排对个人成功异常重要。故答案为A。
单选题 It can be seen from Paragraph 5 that Gladwell's book ______.
【正确答案】 B
【答案解析】从第五段可以看出,格莱德威尔的书使许多决策者在采取政策时,更加关注那些能巩固关系、加强社会关系以及创造文化成就的政策。由此可以推出,格莱德威尔的书在社会上很有影响力,但影响的并不一定就是奥巴马的政策。故答案为B。
单选题 According to the author, the most fundamental individual power is ______.
【正确答案】 A
【答案解析】答案在倒数第二段的倒数第三行:Control of attention is the ultimate individual power.故答案为A。
单选题 The author believes that individual greatness is more closely related to ______.
【正确答案】 D
【答案解析】从最后一段前两句话:“格莱德威尔的社会决定论忽视了个体个性及个体创造力的重要性,而且它没有完全解释出人类那些不凡者的真正伟大之处。”可以看出,个体的伟大之处与个体个性和个体创造力二者是紧密相连的。故答案为D。
单选题 This passage is probably a ______.
【正确答案】 B
【答案解析】文章通篇都在对格莱德威尔的书《不凡者》的内容、观点、影响等进行评论,发表作者自己的看法。由此可见,这篇文章应该是对《不凡者》的一篇书评。故答案为B。